« Kamphundar | Startsidan | Modern datorteknik :) »

2 juli 2004

Våldtagen, sedan gift?

Jag var in till stan en sväng i dag också. Jag slet åt mig gratistidningen Metro och satte mig ned och började bläddra i tidningen. En liten artikel med rubriken "Turkiet kan införa livstid för hedersmord".

Ordet kan intresserade mig. Kan är inte samma sak som ska. Det är ett förslag som framlagts. Jag hoppas verkligen de röstar ja till lagändringen i september.

Som det är nu kan en förövare som mördat med hänvisning till familjens heder kunnat få strafflindring. Jag har för mig att jag även hört talas om fall där det inte bara givits strafflindring utan inget straff har utdömts.

Bush var på besök i Turkiet och puffade för att EU ska snarast släppa in Turkiet i hönsgården. Men det hoppas jag verkligen inte sker förrän Turkiet har reglerat sina lagar och sitt sätt att tolka dem. Strafflindring för så kallade hedersmord är inget som hör hemma i EU.

Det finns säker många andra lagar att ses över. I artikeln nämdes en lag som i alla fall fick mig att höja på ena ögonbrynet när jag satt på pendeln.

Turkiets våldtäktslagstiftning är lite udda, minst sagt. En våldtäktsman får i dagens läge strafflindring i Turkiet om han gifter sig med offret.

Och? Jag undrar vad kvinnan har att säga till i fall som ovan? Snacka om att kanske ha dubbel otur? Först bli våldtagen av en skitstövel, sedan tvingas gifta sig med samma skitstövel.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 2, 2004 1:36 EM