« Ska Sudan bli ett nytt Rwanda? | Startsidan | Nya som pingar Weblogs.se »

26 juli 2004

Skräck för terrorister

Jag läser inte bloggar som skriver på engelska. Jag läser bara tidningar på svenska. Jag tycker inte om manualer om de inte finns i svenskspråkig variant. Jag föredrar att ta in information på svenska. Varför vet jag inte, min engelska är väl inte så mycket sämre än default-svennar i min egen ålder. Det finns säkert mycket jag missar på grund av det.

Att läsa andra bloggar ger möjlighet till att läsa andras kommentarer om vad de läst i utländsk press. Det är en av de många positiva effekterna av att läsa andras bloggar. Jag hittar förresten nya intressanta bloggar hela tiden. P-blog skrev en intressant anteckning (Paranoia i luften) om hur utbredd skräcken för arabiska terrorister verkar vara i USA. Det räcker tydligen att några män med arabiskt ursprung flyger tillsammans för att leda till en artikel om hur arabiska terrorister flyger omkring på amerikanska inrikesflyg för att spana inför kommande terroristattacker.

Det kan inte vara lätt att vara av arabisk härkomst och bo i USA, eller i andra västländer för den delen. Jag tycker att det börjar ta orimliga proportioner. Det liknar hets mot folkgrupp. Alla araber är inte med automatik terrorister. Alla som har en annan tro än den kristna är inte heller med automatik terrorister. Alla som går eller har gått i Koranskola eller utforskat sitt ursprung och sin religion är inte med automatik terrorister. Jag tänker delvis på drevet mot Kubasvensken. Hade han varit en terrorist så hade inte USA släppt honom. Jag tycker inte man ska se spöken överallt. De flesta vanliga människor, oavsett härkomst och religion, är emot terrorism.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 26, 2004 3:55 EM