« Tigrar är populära | Startsidan | Gåva eller lån? »

12 juli 2004

Den tusende gången

Jag är alldeles matt. Det känns som jag sprungit Stockholm Maraton. Men jag har bara läst en bok. En bok som berörde mig djupt. Jag ska nog läsa den en gång till. Jag läser fort. Jag vill läsa den igen lite saktare.

"Den tusende gången", en berättelse om en faders sexuellt utnyttjande av sin dotter under hela hennes barndom, berättad av Ulrika Olson och nedtecknad av Anna Lytsy. Den finns att köpa i pocket för 35 kronor på Bokus. En förunderlig bok, som var svår att lägga ifrån sig.

Den vuxna kvinnan har i hela sitt liv påverkats av den lilla flickan som utsattes för övergreppen. I början förstod hon inte hur och varför. En lång resa beskrives i boken, en resa genom minnen och outredda känslor.

Alla som bara har hört talas om sexuella övergrepp, men inte kan förstå eller ta det till sig. Läs boken. Den ger vid handen varför så många förnekar att de begått övergrepp, samt förklarar varför de som utsatts för övergreppen inte vill minnas.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 12, 2004 2:27 EM