« Ajajaj...det gjorde nog ont | Startsidan | Svartmyrorna trivs i blötan »

19 juli 2004

Bush vill leka pang-pang igen

En ny amerikansk rapport pekar ut Iran som delaktiga i 11 september-katastrofen. Är den specialbeställd av Bush att ha som en ursäkt för att invadera Iran? Bush vill uppenbart störta den iranska regimen och ersätta den med en USA-vänlig regim. Vinner han valet är ett krig mot Iran tydligen inlagt i agendan. Om uppgifterna i Expressen stämmer.

Förut var det Irak som stödde Usama bin Laden, hade enorma mängder av massförstörelsevapen, tillgång till eller i alla fall påbörjat produktion av kärnvapen och allt vad rapporterna nu "avslöjade" och som låg till grund för invasionen av Irak. Nu i efterhand verkar rapporterna ha fabricerats i syfte att ge alibi för aktionen i sig. Jag har då i alla fall inte hört att någon kommit fram med konkreta fakta om att rapporterna stämde/stämmer.

Jag tycker att Bush är mer eller mindre lite bakom flötet, men jag kunde nog inte ana att han är det så till den milda grad att han vill upprepa fiaskot i Irak. Kan ingen ge honom en Playstation och några häftiga krigsspel så att han kan få utlösning, ursäkta jag menar utlopp, för sitt behov av att leka soldat och kriga - pang-pang.

Jag hoppas det amerikanska folket sätter ned foten nu och säger STOPP! Inga mer krig. Enda sättet att visa det är att INTE rösta på Bush i kommande presidentvalet. Jag inbillar mig att det amerikanska folket är lite smartare än vad Bush är, så jag tror på att han kommer att förlora mot Kerry.

Iran behöver en ny regim för folkets bästa. Men Bush är nog inte rätt man att se till att det blir ett regimskifte. Det gick inte så bra i Irak. Det kommer garanterat inte gå bättre i Iran. Ge ekonomiskt stöd, bistånd och hjälp till den iranska oppositionen så att de kan ta makten, på ett demokratiskt sätt. En sådan förändringsprocess tar tid, men det måste få ta den tid det tar.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 19, 2004 7:14 EM