« Att osynliggöra våldet | Startsidan | Advokaters dilemma »

1 juli 2004

Blandat svammel

There are 1625 entries in your blacklist. Ja, många blir det. Skönt att slippa spam från dessa 1625 ovan. Att uppdatera listan via denna lista är smidigt. En och annan har jag plockat in själv, samt lagt in lite extra stoppord.

Jag var inne en sväng till stan på morgonen. För ovanlighetens skull tog jag bilen. Jag kikade på kartan och såg att Sofiahemmet inte alls var svårt att tråckla sig till om man, som jag, kommer norrifrån. Att det var lite bökigt att hitta rätt avfart och infart var en annan femma. Det var ett tag sedan jag körde i de trakterna. Det blev lite extraåkning. Men hem tog det bara 35 minuter. Med tunnelbana, pendeltåget och bil från stationen skulle det ha tagit minst 1 timme och 25 minuter.

Jag förstår att folk gärna vill ta bilen in till stan. Det är bekvämt. Inte tu tal om annat. Men trafiken är grym, även om den var skaplig nu på morgonen eftersom många säkert har dragit på semester. I vanliga fall tar jag bilen till Kungsängens pendelstation och tar pendeln in. Miljömedveten medborgare? Nej, mer att jag tycker det är så jobbigt att hitta parkeringsplatser inne i stan.

Att köra inne i stan har jag inga problem med. Åren mellan 1980 och 1987 tillhörde jag den oranga faran :). Jag ilade runt som en iller i min oranga Televerksbil i City, Gamla Stan och på Holmarna runt om. Jag kan konstantera, så här i efterhand, att ibland körde vi som biltjuvar och det är nog bara rena rama bondturen att man inget record har i form av hastighetsböter eller vårdslöshet i trafiken.

Nu kör jag som det ankommer en tant. Lugnt och fint. :)

BTW - de konstiga fläckarna som jag var inne för att visa upp på Sofiahemmet var inga farliga dito. Pigmenteringen har rusat åstad just där fläckarna finns, kanske på grund av att jag haft några småsår eller eksem där i vintras. Fläckarna suger åt sig solens strålar extra bra, enligt läkaren - som svarta hål.

Svarta hål? Det trodde jag bara att man hade inombords :) i själen. Synd att jag inte är lika brun över hela kroppen. Då hade jag sett ut som en välgräddad pepparkaka. Men så brun blir jag aldrig. Jag får en mörk gyllenbrun färg. I Thailand såg jag tyska turister som verkligen var brungräddade. Det är inte snyggt när det blir för mycket heller.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 1, 2004 2:46 EM