« Värme och sol på G | Startsidan | Eld är inte att leka med »

25 juli 2004

Billigt sätt att dö på

Polisen befarar att 5.000 liter insmugglad träsprit (metanol) är på drift. I Norge har i år tre dött av metanolförgiftning och tidigare under 2003 och halva 2002 har fjorton norrmän dött. Det senaste fallet var en kvinna som dog i går.

Facit:
Under två är har sjutton människor dött av metanolförgiftning. Spriten säljs i plastdunkar eller flaskor. Säkert billigt, men absolut inte bra. Är en billig fylla värd risken att dö eller få allvarliga skador?

Risken finns att den giftiga spriten letar sig inåt Sverige kan jag tänka mig. Drick aldrig sprit du inte vet vartifrån den kommer. Hembränd sprit är det vidrigaste som finns, oavsett hur mycket den renas tycker jag det smakar finkel. Jo, jag har testat några gånger under min ungdom. I dag skulle jag inte ens smaka en aldrig så liten fjutt, om jag inte såg att flaskan är oöppnad och kommer från Systembolagets sortiment. Knappt ens då.

Träsprit har jag aldrig druckit. Dricker man sånt? Jag tänker på T-Röd som alkisarna brukar sila genom en limpa eller halsa rakt av för att få en billig fylla. Antagligen är smuggelspriten utblandad eller förorenad med träsprit. Vet tillverkarna och smugglarna om att spriten är livsfarlig borde det kallas mordförsök att sälja den och att smuggla den vidare.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 25, 2004 8:42 FM