« Regn in i augusti? | Startsidan | www.kinja.com »

29 juni 2004

Mycket djur blev det

I dag har varit en dag då bara alla nyheter och rubriker fladdrat förbi mina ögon och jag har inte orkat bry mig. Nyhetsflödet är konstant. Jag missar nog inte så mycket om jag kopplar bort det för någon dag. DNA-profiler som matchar. Mijailo Mijailovics sitter bara och tiger i rättegången. Guldtränare har pucklat på frun. Dolph anmäld för misshandel. Transor. Piggelin-glassar som innehåller stafylokocker. USA-gisslan dödad. Det som fångade mina ögon var mer roliga solskenshistorier som denna, en dansande björn frisläpps efter 12 års fångenskap. Bilden i artikeln fick mig att må dåligt, men samtidigt blev jag glad att i alla fall denna björn nu kommer att få ett drägligt liv. Tur att jag inte såg någon sådan här dansande björn när jag var i Bulgarien. Jag hade blivit skitförbannad och ledsen. Hade jag sett en ring turister som betalat djurplågaren hade jag nog skällt ut alla efter noter. Djurrättsaktivister har köpt Charlie fri från ägaren. Nu slipper björnen plågas att dansa via en nosring. Nu ska han äntligen få gå på alla fyra igen i ett reservat. Jag läste om veterinären som vägrar avliva friska djur. En elogé till henne. Djur är inte slit och släng varor. Tröttnar du på hundvalpen. Avliva den? Varför det? Har man köpt en hundvalp har man tagit på sig ett ansvar. Tröttnar man, ja – då finns det faktiskt föreningar som hjälper till och omplacerar hunden. En annan rolig rubrik var att en tvåbarnsmor påstår att hon fött en groda. Jajo, jag åt sikrom i går. Kommer jag att föda en sik om ett halvår? :)

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 29, 2004 6:55 EM