« Psykvårdslag i onödan? | Startsidan | Zafi.B »

22 juni 2004

Modemet ogillar telefonen

Min telefon med nummerpresentatör tappade bort sina ettor i displayen. Det blev lite bökigt till slut att se vem som ringt. För de nummer jag inte kände igen kunde jag ju inte veta var ettan eller ettorna fattades. Nu har jag köpt en ny, som fungerar alldeles galant. Förutom en liten, liten detalj.

Jag minns när jag jobbade på Tele2 så pratades det ibland om att kringutrustning kunde försämra modemuppkopplingen och kunder ombads att plocka bort utrustning för att kolla om det blev bättre. Det satt i bakhuvudet nu när jag bara fick uppkopplingshastigheter runt 42,6 kbit/s mot normala 46,7 kbit/s eller ibland lyckosamma 48,0 kbit/s. Det kan tyckas som en baggis, men det gör rätt stor skillnad på surfningen. Nu får jag dra ur telefonen varje gång jag ska koppla upp :). Det funkar. Hellre det än att dra om alla telefonledningar i kåken för att få ordning på det hela. Det är parallellkopplat så det skriker både här och där, till och med uppe på vinden. Ja, jag är oskyldig. Det var så när vi flyttade in. Det enda jag har gjort är att dra in ett jack till vardagsrummet och det är gjort enligt konstens alla regler, gammal teletekniker som jag är.

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 22, 2004 6:44 EM