« Junilistan oroar och rör om | Startsidan | Otrogna hängs ut »

14 juni 2004

Köpa musik via nätet

På torsdag kan man köpa låtar på nätet. På Cdon.com kommer det att finnas 100.000 låtar att ladda ned enligt artikeln.

Priset? Det reagerade jag på - hela tio (10) kronor per låt. Vilket format (mp3, aac eller wma) det gäller kunde jag inte hitta info om. Nej, jag tror inte att det kommer att bli rusning direkt. Jag tror att prislappen måste justeras rejält nedåt för att folk överhuvudtaget ens ska betala för att ladda ned en eller flera låtar. Inte med tanke på hur nätet fullkomligen vimlar av möjligheter att tanka hem musik, i alla dess former.

Jag skulle kunna tänka mig att ladda hem en och annan låt för säg fem (5) kronor stycket. För jag fastnar ofta bara för en eller två låtar på en CD. Då kan det vara bra att kunna ladda hem just sina favoriter på ett lagligt sätt. Men jag tillhör nog undantaget som bekräftar regeln :). Jag laddar inte ens hem olagliga mp3:or. Modem gör ingen glad.

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 14, 2004 2:02 EM