« Sicket väder | Startsidan | Spam, spim och phishing »

17 juni 2004

Gmail

Gmail. Nej, nu har jag gett upp. Jag kan inte logga in på mitt Gmail-konto. Vilket operativsystem, ISP och vilken brynare jag än använder får jag meddelandet "Server Error Gmail is temporarily unavailable. Cross your fingers and try again in a few minutes. We're sorry for the inconvenience". Jag har testat via modem och via en bredbandsanslutning, bägge med Norton Internet Security ungefär likartat konfigurerade och kört med olika brynare.

Jag börjar fundera på om det är brandväggen som spökar. Men den är inställd så att den funkar på alla andra tjänster och hemsidor, så varför skulle Gmail vara ett undantag? Vad är det Google kräver som inga andra sajter tycks behöva för att lira med min brandvägg?

Tala om för mig. Vad är det jag missar? Alla verkar ha blivit Gmail-frälsta, mer eller mindre. Jag såg att det tydligen går att köra pop3 mot Gmail. Så jag ville givetvis testa Gmail bara för den sakens skull. Men jag klarar mig nog utan. Jag tänker inte lägga ned mer energi på att försöka förstå varför det inte funkar. Allt annat funkar okey.

Förresten. Varför är en del så negativa till Gmail? Sajten http://gmail-is-too-creepy.com/ hade ett och annat negativt att säga om Gmail. Även sajten http://www.eff.org/ varnade för Google och dess cookies och http://www.worldprivacyforum.org/ hade lite synpunkter på Gmail. Mina tankar går till att det ju är Google som ligger bakom Orkut och Blogger också. Konspirationsteorierna kan bli många :). De verkar redan florera vilt.

Googles cookie

Det är faktiskt lite underligt att cookielängden är satt till 2038. Jag raderar alla irrelevanta cookies som en envis åsna med jämna mellanrum (Netscape har ett bra gränssnitt för detta ändamål), nästan dagligen och Googles cookies tillhör dem jag tar bort.

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 17, 2004 3:08 EM