« Segare än sirap | Startsidan | Knutby-såpan »

5 maj 2004

Sydd utan lokalbedövning

Jag har blivit sydd många gånger, men aldrig utan lokalbedövning eller inte varit sövd. Det är därför svårt för mig att bedöma hur ont det gör att bli sydd obedövad. Men det måste kännas? Kännas rejält! Men det kanske inte spelar någon roll när det gäller en senil och dement 105-åring? Jag blir beklämd varje gång jag läser eller hör talas om hur våra gamla behandlas illa eller vansköts i livets slutskede.

Jag läste om läkaren som sydde en 105-åring utan bedövning. Ett sjukhem bör ha ett välfyllt apoteksförråd. Att gamla ramlar och slår sig och behöver sys är väl ingen nyhet?

Verksamhetschefen för det privata äldreboendet menar på att lokalbedövning är ett läkemedel som ska bekostas av patienten själv?????? Må jag inte hamna på ett dito privat vårdhem när jag blir gammal. Må jag aldrig bli så gammal.

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 5, 2004 9:28 FM