« Mellan hägg och syren | Startsidan | Övervägande bra kritik »

18 maj 2004

Information är ett måste

Tänk om någon hade begått övergrepp på dig, samt hotat dig – dessutom skadat dina husdjur och eldat upp din hund. Denna någon blir dömd till sluten vård med särskild utskrivningsprövning.

Skulle inte du tycka att det vore en rättighet att få vetskap om denna person rymmer, har obevakad permission eller helt sonika skrivs ut?

Jag tycker att det är ett solklart krav att kunna ställa att få denna information. Det kan ju gälla ditt liv. Dina barns liv. Dina husdjurs liv. Nu fick inte den f.d sambon denna information. Men hon hade turen att se honom smyga runt i närheten av sin bostad och ringde polisen (antagligen rätt uppskärrad minst sagt) och fick först då besked om att han rymt. Nu har hon tvingats fly sitt hem. Jag kan bara ana hur hon mår.

Det finns många exempel på att när någon skrivs ut, efter att begått brott som nämns ovan, direkt styr kosan mot sitt offer för att antingen fortsätta eller avsluta det hela. Häromveckan blev en kvinna dödad, mannen skrevs ut och åkte direkt och avslutade det han försökt med tidigare.

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 18, 2004 5:00 EM