« Bob Dylan i reklamfilm | Startsidan | Regn och helgdagar »

3 maj 2004

Feministiskt parti

Behövs ett feministiskt parti? Nej, det tycker inte jag – lika lite som ett motsatt dito behövs. När människor inte ens kan enas om vad feminism är, hur ska det då gå att styra och ratta ett feministiskt parti? Än slank det dit, än slank det hit och än slank det ned i diket.

Däremot håller jag med Gudrun Schyman att det är nödvändigt att få upp de feministiska (i mina ögon humanistiska) frågorna högre på den politiska dagordningen. Var och vartannat parti påstår sig numera vara feministiskt. Nå, då är det bara att ta och visa det i det praktiska politiska arbetet. Låt det inte stanna bara vid en "läpparnas erkännande", utan omsättning i praktiken.

Sossarna kan förslagsvis, när Persson blir bonde (vilket jag hoppas blir inom en snar framtid), välja en kvinna som partiledare. Varannan damernas? Bara för att Persson har utsett en påläggskalv – så måste det inte per automatik bli han som blir efterträdare. Det är dags för en kvinnlig partiledare hos sossarna. Det finns inte brist på kandidater, så det är ingen ursäkt.

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 3, 2004 3:49 EM