« Vaccin mot rökning | Startsidan | Fästingsommar väntas »

21 maj 2004

Budgetunderskott

En nyhet i mängden?
Jag såg Aktuellt-sändningen i går kväll.
Jag lyfte lite lätt på ena ögonbrynet.

Jag hade inte en susning om att det 1999 flyttades 250 miljarder kronor över från pensionssystemet till statsbudgeten, i samband med att pensionssystemet gjordes om.

Nu vill regeringen vill flytta över ytterligare 100 miljarder från AP-fonderna för att täcka budgetunderskottet. Men det innebär risk för att pensionerna måste sänkas redan om några år. Är det verkligen okey?

Budgetunderskottet lär tydligen vara runt 60 miljarder. Vad hände med målet att ha en budget i balans? Var alla år under 1990-talet med åtstramningar förgäves? Jag har alltid levt efter devisen, rätta mun efter matsäcken. Det trodde jag Bosse Ringholm också gjorde.

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 21, 2004 3:09 EM