« Nedläggningar | Startsidan | Vacker tupp till salu »

27 april 2004

Synd om förövaren

Ny lag om besöksförbud används inte, polisen tycker synd om männen – men halliduttandå. Justitieminister Thomas Bodström är inte oroad och menar på att det tar tid att för nya lagar att ta kraft. Ja, tacka sjutton för att han inte behöver vara orolig.

Han är inte den som drabbas av om lagen inte efterlevs. Att kvinnan och barnen far illa verkar inte spela någon roll. Det är oftast kvinnan som tvingas fly hemmet istället. Borde det inte vara tvärton? Såsom ofta i vårt samhälle, offret skuldbeläggs och får ta hela stöten.

Varför inte starta upp lite statliga mansjourer landet runt? Det finns många kvinnojourer, alternativen för män är sämre. Dit skulle polisen kunna köra de män (ja – jag skriver män då det ofta är män det handlar om) som borde och ska enligt lag få ett skärpt besöksförbud.

Mansjourerna skulle kunna hjälpa till med boende och försöka via samtalsterapi få mannen att sluta envisas med att terrorisera och misshandla sin egen familj. Att banka skiten ur familjen löser inga problem.

Kanske kan terapi kan få mannen att förstå och förändra sitt beteende, i alla fall hos en del. Alla är nog inte mottagliga och det är de som definitivt ska buras in och få tvångsvård via kriminalvården – och ej släppas ut förrän de är friska.

För en man som slår halvt ihjäl sina barn eller partner kan inte vara frisk. That´s it. Domar på fyra månader på öppen anstalt eller skyddstillsyn som straff för grov misshandel är bara skrattretande och inger inte något som helst förtroende för vårt rättssystem. In och ut och fortsätt!

Då räknar jag inte med de oseriösa mansjourer/mansgrupper som idag finns, exempelvis de som INTE ens kan erkänna att denna problematik finns utan skyller allt på umgängessaboterande mödrar och påstår att alla polisanmälningar gällande kvinnomisshandel är falska.

De oseriösa mansjourererna/mansgrupperna skulle väl i det närmaste mer bidra till att mannen fortsatte med det han påbörjat och hjälpa honom att avsluta det hela – för gott. En död kvinna är en tyst kvinna. En tyst kvinna är lydig. En lydig kvinna har mannen under full kontroll.

// Annica Tiger

Annica Tiger april 27, 2004 8:10 FM