« Karta över spammandet | Startsidan | Ny sajt / KO granskar »

29 april 2004

Subjektiv artikel?

Jag ringde konsumentkontakten i dag och fick mina teorier besannade, men det tog ett tag innan det kom fram. Jo, det är en medveten satsning för att matcha lågpriscigaretterna. Men att det då blir fler yngre som köper Blend ville damen inte gå med på. Det är bara medelålders som anses hänge sig åt puffande på gula Blend menade hon på och ansåg därmed att de inte medverkade till att underlätta eller medverka att unga människor börja röka eller underhålla sin last.

På hemvägen från Solna (var hos tandis) läste jag en artikel i Aftonbladet som jag verkligen frågade mig varför har artikeln publicerats. Vad är det för nyhetsvärde i detta? Är det inte mer ett marknadsvärde för det företag som saluför detta piller? Snacka om att denna helsida är guld värd för företaget. Den är säkert värd mer än fyra helsidesannonser i samma tidning. Har journalisten svalt och köpt manipuleringen (vilket jag anser det är oavsett om källan är ett pressmeddelande eller att företaget/läkaren som leder undersökningen kontaktat henne) med hull och hår? Kritiskt tänkande är väl snart ett minne blott. Sex och sexpiller säljer nog lösnummer. Jag tror nog att det går lika bra med selleri :). Billigare och nyttigare.

// Annica Tiger

Tillägg 19:24
Jag har ringt och snackat med journalisten och detta var ett jobb som kom uppifrån och hon försökte göra vad hon kunde för att få det objektivt. Men min kritik kvarstår. Skillnaden mellan reklam och redaktionell nyhetstext börjar ibland suddas ut. Jag skrev om det för några veckor sedan men då om kalasbyxor, men det var bara en maskering av vad det var för vara som gjordes reklam för och den storyn är sann. Det har jag från en tillförlitlig källa.

Annica Tiger april 29, 2004 3:50 EM