« CP-magasinet | Startsidan | Flumflum »

25 april 2004

Som ringar i vattnet

Det jag gillar med att läsa andras bloggar är att jag ibland får aha-upplevelser. Variationen på bloggarna spänner mellan himmel och jord. Det är intressant att få ta del av olika människors tyckande och tänkande. Det kan ibland väcka tankar, som rullar vidare i sin egen takt efter det att man lämnat bloggen och surfat vidare. Det blir lite som ringar på vattnet.

Jag läste Monrols tankar om vrede i går. Hon frågade sig varför vrede är en dödssynd, numera allrahelst kvinnors vrede. Jag gillade slutklämmen; "Also known as bitterhet..."

Jag funderade lite vidare på detta i morse. Varför är vällust en dödssynd? Är det för att trycka ned kvinnans sexualitet? Varför är lättja en dödssynd? Alla behöver ta sig tid ibland att pilla sig i naveln. Varför är frosseri en dödssynd? Ska alla hetsätare känna skam för ett beteende som egentligen är ett tecken på att de inte mår bra innerst inne?

Alla känslor man förtrycker, vare sig det är vrede, ledsamhet, sorg eller smärta, sätter sina spår i kroppen. Murar byggs, för att skydda ett sårbart inre. Lager på lager av murbruk läggs på. Ett stabilt bygge, men ack så sårbart. Än värre är det kanske om man inte ens har någon eller några att dela känslorna med. Vad är det för glädje om man inte kan dela glädjen med någon? Hur svår blir inte sorgen om ingen kan delta i den?

// Annica Tiger

Annica Tiger april 25, 2004 9:58 FM