« Roliga länkar | Startsidan | Olja, olja och olja »

27 april 2004

Skjut, gräv och tig

Skjut, gräv och tig. Man ur huse, pang, pang. Här ska vi ha vargfritt! I Uppdrag granskning lovades det (inför dold kamera) att vargstammen ska utrotas. Om inte polis och åklagare såg programmet rekommenderar jag dem att så göra med reprisen. Här kom fram material som skulle kunna lägga grund för flera förundersökningar och fällande domar.

Fast de som smygfilmats och som visat sitt rätta jag konfronterades med de dolda filmningarna blev de alla som små söta lamm helt plötsligt. Nej, så har jag inte sagt. Nej, vi talade om fiske?

Det framkom att en, numera pensionerad polis som jobbade med jaktfrågor, tjuvjagade varg på sin fritid (han var jaktlagsledare) och kanske även i roll som polis. Snacka om täckmantel.

Än fler detaljer om hur dessa organiserade nätverk tjuvjagar kom fram. Vargarnas sändare pejlades av tjuvjägarna. Alla märkta vargar bara försvann spårlöst. Lyor med valpar sprängs med dynamit – berättades och efter det avslöjandet kom ett rått garv från den som berättade om den "lyckade jakten". Ja, ammunition är ju dyrt och sprängmedlet är säkert stulet och gratis.

Nej, jag blev ledsen i ögat över detta hat. Detta hat mot vargarna. Det är ett sjukligt hat. Ett oresonligt hat. Jag har noll förståelse för deras agerande. Jag orkar nog inte se Debatt i kväll som även det ska ta upp samma tema.

// Annica Tiger

Annica Tiger april 27, 2004 9:07 EM