« Melanotan | Startsidan | Data mining »

13 april 2004

Säljakt återupptas

Kanada återupptar sin säljakt. Jakt och jakt är nog en sanning med modifikation. Att klubba ihjäl sälungar för att inte skada pälsen, samt flå dem levande - är inte jakt i mina ögon. Det är djurplågeri.

De visade ett inslag på TV4:as 18.30-sändning där man såg bilder av plågade sälar. Tyvärr verkar inte TV4:a lagt ut just 18.30-sändningen i går. Synd! Men man kunde tydligt se att det inte användes gevär. Sälarna klubbades ihjäl.

Man såg en säl som inte hade dött trots flertal slag i huvudet, den blicken från de stora oskyldiga ögonen i det blodiga huvudet etsades sig fast i mina näthinnor. Det skylls på att det finns för många sälar. Okey, men skjut av dem då, på ett proffsigt sätt så de inte behöver lida i onödan. Klubba inte ihjäl dem bara för att förhindra att pälsen skadas.

Det tråkiga är att det finns en marknad för sälskinn. Det finns så många alternativ numera. Det finns fuskpälsar som knappt går att särskilja från äkta vara. Varför inte köpa och använda en sådan istället? Vem kan med gott samvete gå omkring med en päls eller annat klädesplagg, besudlat med blod.

// Annica Tiger

BTW - många djur far illa.
Varning för känsliga, klicka ej på denna länk.

Annica Tiger april 13, 2004 9:25 FM