« Sjunde inseglet | Startsidan | Olydig fredagsfyra »

23 april 2004

Netsky i ny tappning

E-postmasken Netsky.X är en finurlig liten baskelusk. Den kan byta språk beroende på domännamnet hos mottagaren. De flesta har nog blivit vana vid att vara försiktig med mail som innehåller engelsk text. Hoppas jag i alla fall.

De som konstruerat denna variant av Netsky-viruset har haft en dålig översättare. Texten i mailet är "Behaga läsa dokumenten". Lite underlig svenska med andra ord. Den bifogade filen heter dokumenten.pif. Klicka inte på det bifogade dokumentet.

Dessutom har jag i dagarna fått ett antal mail från underliga avsändare med engelsk text innehållande skumma länkar och uppmaningar att klicka på dem. Jag misstänker att det rör sig att länkarna leder till sidor som i sig har virus eller på annat sätt försöker att ta sig in i systemet via browsern. Så var lite försiktig därute i cyberrymden med klickandet. Alla länkar måste inte klickas på i mail. Eller rättare sagt i alla fall inte från okända avsändare, hur nyfiken man än är. Allrahelst om man surfar med Internet Explorer. Jag tvivlar på att de nya patcharna hinner laddas ned och installeras i samma takt som hackarna/crackarna upptäcker säkerhetshålen i browsern och bakomliggande operativsystem.

// Annica Tiger

Annica Tiger april 23, 2004 4:55 EM