« Ingen skitsak | Startsidan | Tidsfråga »

9 mars 2004

Modemkapare

Modemanvändare trodde jag var ett utdött släkte, varav jag själv tillhör en av dessa stofiler, därtill nödd och tvungen.

Men det finns tydligen tillräckligt många för att modemkapning fortfarande är aktuellt på oseriösa hemsidor och för företag som inte har rent mjöl i påsen.

Nu har Spray tagit i med hårdhandskarna mot detta, i alla fall de samtal som dirigeras om till dyra satellitsamtal. En elogé till Spray!

– Det här var ett ganska lätt beslut att ta för oss. Från att inte ha haft några användare som ringt satellitsamtal överhuvudtaget har vi under den senaste månaden fått in ett par stycken fall i veckan med kunder som fått sina modem kapade på det här sättet, säger Fredrik Pallin, pressansvarig på Spray.

Läs hela artikeln på IDG. Fast as usual slutar den funka om några dagar, såvida man inte har Computers Swedens månadskod. Vilken jag i och för sig har, men inte tänker lägga ut här.

Du som kör modem och inte har full koll på ditt surfande (eller familjens) ladda ner programmet Bluffstopparen som finns på Konsumentverkets hemsida.

Jag själv har inte installerat programmet, men jag anser mig ha full koll på tillvaron, dels surfar jag inte på sådana sidor där jag skulle riskera att få mitt modem kidnappat och skulle det nu hända mot förmodan klickar jag inte på några OK-rutor utan att kolla vad det gäller.

Det är bara jag som använder datorn så jag behöver inte vara orolig för att någon annan sjabblar till det. Jag studerar dessutom alltid noga "Anslut till"-dialogrutan när jag kopplar upp, så att det är det förväntade telefonnumret som rings upp via min normala Internetleverantör.

// Annica Tiger

Annica Tiger mars 9, 2004 5:29 EM