« Cochlea-implantat | Startsidan | Inga vinnare »

13 mars 2004

KIA

Inför valet i Spanien är det avgörande vilka som stod bakom bombdåden i Madrid. För den sittande regeringen är det är en fördel (ursäkta ordvalet) om det skulle vara ETA som var de skyldiga. Folk skulle antagligen då sympatirösta på sittande regeringen.

Men ETA brukar alltid förvarna innan de agerar. ETA brukar inte rikta sina terrordåd mot vanliga människor. Det hände en gång att civila blev skadade i ett dåd som skedde på ett varuhus, men då gick ETA ut i efterhand och bad om ursäkt för detta. Ja, hur en ursäkt nu skulle kunna urskulda deras agerande. ETA brukar alltid ta på sig ansvaret för sina dåd. Inget av detta har skett efter de hemska dåden i Madrid.

Men skulle det visa sig, innan valet på söndag, att det är islamistiska al-Qaida som ligger bakom så blir situationen antagligen helt annorlunda. Det spanska folket var emot Spaniens engagemang i Irak-kriget och detta skulle bli en rekyl mot den sittande regeringen. Inte undra på att ETA-spåret är som hetast just nu för de ledande i Spanien.

Men 11-09-01, som man skriver i USA, motsvarar i alfabetet "KIA", vilket är en CIA-förkortning för "killed in action". Detta kunde jag läsa på en mailinglista. En spekulation god nog som vilken annan som helst. Datumet 11 mars motsvarar den 11 september, ja – alla vet nog vad jag syftar på då? Jag tror och fasar för att detta bara är starten till en våg av terror som kommer att drabba oss blint i framtiden. Jag tror inte ens att vi i Sverige ska känna oss trygga längre.

// Annica Tiger

Annica Tiger mars 13, 2004 3:10 EM