« Fejkade nick | Startsidan | Respekt för äldre »

6 mars 2004

Aprilskämt?

Saxat från Konsumentverket:
-----------
Efter den första april 2004 blir det förbjudet att skicka e-postreklam som inte är beställd. Liknande regler kommer att gälla inom hela EU, både för e-postreklam, reklam via fax, SMS, MMS och automatiska uppringningar.
-----------

Computer Sweden skriver:
-----------
– Alla som får obeställd e-post­reklam kan göra en anmälan till Konsumentverket. Vi vet inte riktigt hur många anmälningar det kommer att bli men i Danmark, som har en liknande lag, får de in runt 1 000 anmälningar om dagen via sin hemsida, säger Catarina Johnsson, jurist på Konsumentverket.
-----------

Konsumentverket ska som ensam ansvarig myndighet försöka motverka utskick av skräppost. Hur kommer det att funka? De har inte arbetat fram hur de ska hantera anmälningarna och inte heller hur de ska följa upp dem. De vet inte ens hur många resurser det kommer att krävas. Dock kommer inte extra resurser att avsättas för att jaga rätt på eller bötfälla avsändare av spam.

Då kommer min fråga? Vad ska vi ha lagen till? Varför ska man idas anmäla spam till en myndighet som tydligen inte tänker handlägga det enligt lagen? Det blir lite Datainspektionen över det hela :). Tandlöst skulle jag vilja säga. Jag är för allt som kan hejda den ökande spamposten, men detta tror jag inte på för fem öre.

// Annica Tiger

Annica Tiger mars 6, 2004 7:48 FM