« Fredagsfyran 1 | Startsidan | Bagle »

28 februari 2004

Tankar vid 50

Jag fick en CD "Tankar vid 50" av Björn Afzelius när jag fyllde femtio år. Den personen som gav mig skivan visste att jag alltid har gillat honom. CD-skivan har dock olyssnad legat och samlat damm, av olika anledningar. I dag har jag lyssnat på skivan för första gången och jag sitter här och känner igen mig i nästan varje strof. Så underligt allt kan vara. Så lika allt kan vara. Många tänkvärda texter. Denna nedan rörde mig till tårar. Tänk vilken smärta de egentligen innehåller, parat med en djup livsglädje och en enorm livserfarenhet.

Köp inga blommor,
sänd ingen krans.
För så dags så finns jag
nån annanstans.
Vill du ge mej nåt
så ge det till mig nu.

Sjung ingen lovsång,
håll inga tal.
Låt bli att säga
hur fin jag var.
Vill du säga nåt
så säj det till mig nu.

Känn ingen ånger
invid min grav.
Fäll inga tårar av samvetskval.
Om du ångrar nåt
så visa mej det nu.

Liten blues vid gravens rand
av Björn Afzelius
"Tankar vid 50"
Rebelle Records

// Annica Tiger

Annica Tiger februari 28, 2004 2:31 EM