« Källkoder stulna | Startsidan | Driftstatus »

13 februari 2004

Söker nytt jobb

Nu när jag har slutat kan jag berätta lite om vad jag sysslat med under tio månader. Jag har suttit som operatör för värdetransporterna som åker runt i hela Sverige. Jag har hanterat rån och rånförsök, övervakat att alla system lirar ihop så att inga larm dragits på bankerna i onödan och därmed förhindrat ryck (väktare som åker ut och kollar för att se vad som larmar) och hjälpt värdetransportörerna i största allmänhet. Ett servicejobb i allra högsta grad. Det har varit intressant. Men att gå från natt till dag, ja - det var som natt och dag. Nu förstår jag ordalydelsen av det uttrycket.

Mer detaljer än så kan jag inte och kommer aldrig att tala/skriva om. Jag tänker heller inte nämna vilket företag det var. Insiderjobb är vanligt förekommande sägs det och det vill jag inte riskera att bli inblandad i. Tänk att sitta på krogen och högt snacka om sitt jobb och sedan hör någon skum typ det och börjar limma på en bara för att dra nytta av situationen. Ja, nu tror jag inte att jag direkt är något "limobjekt" direkt, *ler*. Men ändå.

Jag är femtio år och vill rå mig lite själv när jag jobbar och hantera saker i min egen takt. Jag är noggrann, men det måste få ta sin tid. Jag är stresstålig, om jag bara får ta en paus då och då. Jag vill inte riskera att bli sittande tolv timmar i sträck ensam (utan lunch, rökpausar och kissdito), vilket höll på att hända en gång för ett tag sedan och det var huvudanledningen till att jag sade upp mig.

Men det är en nyttig erfarenhet och framförallt så är jag utbildad väktare och det kan kanske komma till pass? Fast jag söker ju jobb inom den sektorn jag vill jobba i och det är Internet. Att skriva om, på och för nätet är något jag definitivt vill syssla med. Det är jag väl inte för gammal för :)))). Men jag vet att åldern är en klar nackdel.

Nu är det bara att starta om och börja söka jobb som igel. Jag vill jobba med Internet eller Internetrelaterade arbeten. Men med blåslampan i häcken som AF så vänligt tillhandahåller lär det väl bli att man får ta vad som helst. Efter 100 dagar kan man bli tvingad att söka jobb i Örebro, Västerås eller andra närliggande orter (inte i mina ögon dock), ta ett städjobb eller mata tigrarna på Kolmården. Fast å andra sidan, det sistnämda vore ju inte heller helt fel :). Djur är också något jag kan tänka mig att jobba med.

// Annica Tiger

Annica Tiger februari 13, 2004 4:57 EM