« Obetalda avgifter | Startsidan | Bokrea »

23 februari 2004

Recept på nätet

Jag fann mitt efterlängtade recept på pizzasallad via nätet. Det är mycket man kan finna på nätet.

En del saker kanske inte är så bra att de finns så tillgängliga. Jag tänker på Joel, 15 år, som sprängde sig själv till döds. Han hade hittat receptet på bomben på nätet. Det tog mig inte många sekunder att själv goggla fram flera stycken sajter som hade recept på hur man gör bomber med kraftig sprängverkan.

Hade detta varit för 15 år sedan hade han antagligen haft bra mycket svårare att hitta/gräva fram samma information. Det skulle nog inneburit att trots ett gediget intresse för kemi skulle ett sådant här projetkt aldrig ens igångsatts på grund av brist på färdiga recept? Men då är då, nu är nu. Nu är allt så mycket mer lättillgängligt.

Det värsta med dessa sajter som tillhandahåller recept på bomber är att de inte tydligt varnar för konsekvenserna. Ett enda felsteg eller ett andetag på fel ställe kan få bomben att utlösas i förtid. Visste man det kanske man inte skulle mixa ihop bomben? En sprängämnesexpert hävdar med bestämdhet att de som lägger ut recepten gör det för att andra SKA skadas. Hur det är med det vet jag inte. Men intet förvånar mig. Längre.

Ja, skäll på mig och kalla mig för moraltant. Det bjuder jag på. Men de som grundade Internet hade nog inte sådant här i tankarna. Det tror jag faktiskt inte.

// Annica Tiger

Annica Tiger februari 23, 2004 5:15 EM