« Kungen prisar diktatur | Startsidan | Viktnedgång »

10 februari 2004

Goliat mot David

Google får se sig för i framtiden. Bill Gates tänker konkurrera ut den sökmotorn. Mycket vill ha mer antar jag. Google är säkert som en vagel i ögat på Bill Gates. Må fler växa till. Valfrihet måste finnas. Allt kan inte/ska inte vara Microsoftierat.

Vore det inte bättre om Microsoft lade ned lite mer krut på att göra sina operativsystem lite säkrare? Tänk om alla slapp hämta hem och installera alla patchar och uppdateringar, som i sin tur ska täppa till säkerhetshål – som någon smart Microsoftprogrammerare redan borde ha upptäckt och implementerat redan innan operativssystemet lanseras för slutkund.

Som det är nu känns det som om man är en testkund när man köper ett operativsystem av Microsoft. Bara det får mig att börja fundera på att kanske byta till Mac. Men med tanke på alla program jag köpt som bara funkar på PC-burkar så är det inget alternativ. Inte för mig i alla fall.

Då kanske man slapp installera detta nedan i efterhand. Hotfixa mig hit och dit. Hot eller hot, valfritt språk - same shit, different names, fast egentligen betyder det ju inte ens samma sak.

Patchar

Det känns inte bra att behöva installera dessa patchar och uppdateringar för Internet Explorer och operativsystemet i tid och otid, speciellt då jag kör via modem. Det är bara de viktigaste jag ids tanka hem och installera. Kosmetikauppdateringarna klarar jag mig utan.

Jag sticker även ut hakan och påstår att alla PC:n som säljs även ska ha både brandvägg och virusskydd (färdigkonfigurerade för normalanvändaren), samt ett års gratis virusuppdateringar som ska ske med automatik. Tänk om det vore verklighet? Vad skulle det betyda för virusmakare och hackers? Kanske de kunde kanalisera sina kunskaper på ett nyttigare sätt? Likt lite när man nu försöker få graffitin rumsren.

// Annica Tiger

Annica Tiger februari 10, 2004 9:32 FM