« Våld föder våld | Startsidan | IKEA »

9 januari 2004

Hjärnsläppare

En vanlig dag på jobbet. Ett hjärnsläpp mer eller mindre, kan tyckas. Det händer nog vem som helst. Men det kan bli dyrt för somliga :).

Jag läste om Mats Sundin som i sitt missnöje över en missad passning hivar upp sin trasiga klubba ut på läktaren. Ingen skadades och den som fick klubban blev nog enbart glad. Nu har böter dömts ut på 350.000 kronor för tilltaget, plus en matchavstängning. Dyrt hjärnsläpp.

NHL-klubbarna måste betala sina spelare gigantiska löner. Det är svårt att förstå sig på för en oinvigd. Visst har jag läst att Peter Forsberg och många andra tjänar miljoners miljoner på sitt ishockey-spelande, men det är inget jag i alla fall funderat vidare över.

Sport förbrödrar, sägs det. Sport verkar även berika, somliga i alla fall. Det kan inte vara rimligt med sådana fantasilöner. Nu vet jag varför det heter elitishockey :). Men jag misstänker att spelarna i Brynäs inte kommer upp i dessa löneligor. Just nu verkar de inte komma upp i någon "liga" överhuvudtaget. B. är bedrövad.

Landshövding Anders Björk såg jag i TV-soffan i morse. Varför kom jag att tänka på ett förorättat barn? Det är bra att polisens agerande sätts under luppen. Men i mina ögon finns det värre övertramp från polisens sida att reda ut än att om någon i ett internt PM beskrivits som alkoholpåverkad en nyårsafton. Och?

// Annica Tiger

Annica Tiger januari 9, 2004 7:51 FM