« Skatteåterbäring | Startsidan | Julskiva »

8 december 2003

Farlig feminism

Jag har inte sett ett enda avsnitt av årets julkalender. Jag tycker inte att jag är dess målgrupp precis :). Men jag kanske ska börja kika på den? Det känns mer intressant nu efter att ha läst en artikel i DN om att pappan i julkalendern upprör folk med sina uttalanden.

<citat från DN>
Feministisk pappa i julkalender upprör
Stolt över att vara feminist. Och utan skattesystemet skulle det inte finnas några poliser. Sådant kan Gudrun Schyman eller Thomas Bodström säga utan att någon höjer på ögonbrynen. Men när pappa Rudolf i julkalendern ""Håkan Bråkan" kläcker ur sig något som andas politik blir vissa tittare arga som bin. "Socialistisk propaganda!" tycker en handfull tittare att pappa Rudolfs åsikter om feminister och poliser är, och följaktligen har de anmält julkalendern till Granskningsnämnden.
<slut citat från DN>

Det jag läste i artikeln fick mig inte att förstå varför programmet ska anmälas till Granskningsnämden. Det är ju helt korrekt det som sägs. Inga poliser om vi inte betalar skatt. Vem skulle annars betala deras löner? Stolt över att vara feminist? Tja, hur det kan reta gallfeber på någon förstår jag inte. Det finns feminister inom borgerligheten också, så det är inget unikum förrunnat socialister. Nej, ikväll är det jag som bänkar mig framför TV:n :). På tal om TV. I kväll är det Alias på 4:an. Jag vet inte varför jag fastnat för denna skräpserie. Jag antar att det beror på att det är så befriande att huvudrollsinnehavaren är en stark kvinna som inte framställs som en dum Barbie. Det är den enda serien jag följer just nu.

Robinsson kan dra något gammalt över sig. Efter lördagens avsnitt så tycker jag att programidén helt har spårat ur. Nu är det inte längre må bäste man vinna, om det nu någonsin har varit så. Det är bara räv och rackarspel. Nej, konceptet känns inte fräscht längre – det är rent av förlegat. Leif kom tillbaks!!!!

// Annica Tiger

Annica Tiger december 8, 2003 9:38 FM