« Hunden | Startsidan | Återupprepning? »

16 september 2003

Även solen har sina fläckar

Ja, även solen har sina fläckar. Mitt Norton Internet Security funkade inte på Windows XP. Till min stora sorg. Jag hittade något annat skräpprogram på en skiva och installerade det. Det tar nog några dagar innan min nya version av Norton Internet Security kommer. Det beställde jag på stående fot.

Jag skäms nästan för att medge att jag för första gången i hela mitt aktiva liv på nätet drabbats av virus. Jag var bara ute och hämtade posten, fem korta uppkopplingar - efter bytet av dator. Det räckte för att få ett virus som smittar via datorns portar. Detta är sannerligen ett bevis på att livrem och hängslen inte alls är dumt.

Msblast.B eller Lovesan som det så vackert heter. En liten fil teekids.exe var boven i dramat. Men det installerade nya skyddet blockerade i alla fall dess försök att ta sig ut på nätet. Så jag spred det inte vidare. Men det orsakade en hel del bekymmer för mig. Nu väntar jag ivrigt på att mitt nya Norton Internet Security 2003 ska komma hem i brevlådan.

// Annica - än mer övertygad om att virus- och brandvägg är ett måste

Annica Tiger september 16, 2003 4:55 EM