« Svartmyrorna trivs i blötan | Startsidan | Hon provocerade mig »

juli 20, 2004

Laddat för regn

Saxat från Bokus:
Var börjar en berättelse?
Under en granrot kanske.
Ja, under en granrot. Där låg en liten grå en. Han låg hopkrupen med nosen under svansen. En hund. Men det visste han inte. Han kunde inte minnas. Det var bara ett stort hål inuti honom, ett gnag, en hunger efter värmen och efter det starka ljumma som fyllde munnen och efter tikens bett i nackskinnet och slicken i mungipan när hon kom utifrån med främmande lukter i pälsen. Hur hade han kommit att hamna under granen? Det mindes han inte och inte hade han kunnat berätta. Men Kerstin Ekman har berättat hans historia: enkel, stark och fängslande i varje rad.

Den boken kunde jag inte bara låta bli att beställa. Hundälskare som jag är. Den är på väg hem till mig och förväntas anlända i morgon, plus några till bland annat Svek av Karin Alvtegen och några deckare om rättsläkaren Kay Scarpetta skrivna av Patricia Cornwell. Jag har läst några böcker tidigare om denna rättsläkare och de har varit helt okey underhållning - kanske inte på högsta kulturella nivå, men fungerar bra att läsa i hängmattan.

En bok som jag tror kommer att bli mycket intressant är Förlorad Heder, en sann berättelse om hedersmord, kärlek och vänskap - skriven av Norma Khouri.

Nu får det regna hur mycket det vill.

// Annica Tiger

Postat av Annica Tiger juli 20, 2004 05:44 EM