« Laddat för regn | Startsidan | Fästlig fästingsommar »

juli 21, 2004

Hon provocerade mig

Som vanligt vid kvinnomisshandel så skyller mannen på kvinnan, så gjorde även nationaldemokraten i rättegången häromdagen. Han menade på att hon provocerade honom. Och? Sa hon dig emot? Det brukar räcka som ursäkt för somliga att ta till knytnävarna. Andra skäl till den grova misshandeln angavs av den åtalade vid rättegången vara ekonomiska problem, utbrändhet, misstänkt otrohet och alkoholförtäring under midsommarhelgen. Och? Ska kvinnan vara någon dj*vla boxboll, lovlig att puckla på tills blodet sprutar bara för att få avreagera sig i fyllan och villan om man är bekymrad över ekonomin eller känner sig utbränd? Varför inte ta en fajt med ett träd istället. Slå knogarna blodiga mot trädstammen, om det nu är det enda sätt du kan få ut dina aggressioner på. Att i nyktert tillstånd tala om problemen redan när de uppstår brukar annars vara bästa lösningen, för alla parter – allrahelst om det är känsliga saker som trohet och tillit, eller avsaknaden av dito.

Ett vittnesmål från rättegången:
– Om ingen stoppat honom hade han kunnat döda henne. Man undrar hur det går ihop med vad Tor sagt om att han är emot kvinnovåld, säger ett vittne.

Den åtalade sa under rättegången:
– Jag hoppas verkligen att mitt politiska engagemang inte kommer att påverka domen.

Det tror jag inte. Att bara säga så är att förolämpa rättsväsendet.

Men frågan är kanske mer relevant hur hans agerande kommer att påverka nationaldemokraterna och dess trovärdighet. Han har lyfts fram som idealfamiljens företrädare. Partiet har använt honom som bilden en framgångsrik fembarnsfar i ett tryggt, helsvenskt hem. Han har krävt hårdare straff mot våldsverkare. Varför pläderar hans advokat för villkorlig dom och samhällstjänst? Gäller bara hårdare straff andra män som slår? Invandrare?

// Annica Tiger

Postat av Annica Tiger juli 21, 2004 05:10 FM

Kommentarer

Till Hasse, jag hatar inte alla män. Vad får du det ifrån? Det är ganska lågt att påstå detta.

Dina andra kommentarer kan jag väl bara säga att vi inte är överens på vissa punkter. Men så är det. Vi kan inte alltid tycka likadant.

Jag håller däremot med dig om att vi ska vara snälla mot varandra. Det vinner man i längden på.

Annica

Postat av: Annica Tiger augusti 6, 2004 12:37 EM

Jag ska först berömma dig, du är duktig på att skriva och skapa en intressant blog, men men ...

Jag blir lite bedrövad över ditt manshat, detta har genomsyrat i hela "våld mot kvinnor".

Exempel, "Som vanligt vid kvinnomisshandel så skyller mannen på kvinnan". Ursäkta mig, men vad är det för skitsnack ? Vadå som VANLIGT ? Kvinnor misshandlar också män både verbalt, mentalt och fysiskt och hur många män vågar anmäla sin kvinna ?

Även om kvinnan slår först och mannen slår tillbaka i rent självförsvar så är det till 90% av fallen så att kvinnan vinner i rätten. då hon bedyrar sin oskuld mot den brutala elaka neandertal mannen.

Jag skriver inte detta för jag "tycker något" utan jag vet att så sker ofta, hur mycket vill jag inte säga, men oroväckande ofta att man borde även granska kvinnans roll i bråk, slår hon först ? och i så fall ska inte kvinnor dömas oftare ?

Dessutom borde man inte dömma kvinnor som anmäler sin män bara för att de vill hämnas och inte för att deras män egentligen gjort något. Detta sista har skett med mig en gång, som tur fick jag bra stöd från alla mina ex flickvänner, men hon förstörde mycket på vägen för mig.

Jag hatar inte kvinnor bara för att de gör såna saker, och jag tycker inte att kvinnor heller ska bli lätt hatiska mot män, det är bara sjukt att klumpa ihop grupper av folk och avsky dem, en form av rasism.

Sen vill jag avsluta med, gott folk var aldrig elak mot andra även verbalt, reta inte upp dig på småting utan du vet innebörden med tingen först.

Återigen, tack för en bra sajt!

Postat av: Hasse augusti 6, 2004 11:05 FM

Du har ju ett råmanus här. Sätt igång och skriv :).

Annica

Postat av: Annica Tiger juli 21, 2004 02:50 EM

Skit! Jag hade tänkt skriva ett manus om just en sån man. Som säger en sak och gör nåt helt annat hemma. Men det kanske går ändå...

Han ska inte ha nån jävla samhällstjänst - han ska gå direkt i fängelse utan att passera GÅ!

Postat av: Monica juli 21, 2004 01:59 EM

Det är aldrig kul med kvinnomisshandel men jag kan inte låta bli att le åt den här fånen - hur korkad är man om man är posterpojke för Nationaldemokraterna till att börja med? Och att sen predika kärnfamiljideal och vara kvinnomisshandlare, ja det är väl nästan PRICELESS?

Postat av: Daniel juli 21, 2004 09:32 FM

"Där vettet tar slut tar nävarna vid" heter det. Det kanske säger lite om mannen. Det finns ingen ursäkt att misshandla någon. Aldrig.

Postat av: EmilV juli 21, 2004 09:01 FM