« Bush vill leka pang-pang igen | Startsidan | Laddat för regn »

juli 20, 2004

Svartmyrorna trivs i blötan

Vad är solen? Det är molnigt och grått.
Det har utlovats en solig dag över Svealand.
Men solen lyser med sin frånvaro, än så länge.

Nå, det regnar ju inte och det får man väl vara glad över så länge :). Potatisen simmar i landet, blasten börjar gulna innan ens potatisen gått i blom. Potatisen ruttnar bort, sakta men säkert. Svartmyrorna har glada dagar. De verkar trivas och förökas denna blöta sommar. De har invaderat och mutat in nästan hela tomten. Varje grästuva innehåller ett svartmyrebo. Varje kruka som står ute innehåller ett svartmyrebo. Under varje planka, staty och trädgårdsprydnad finns det ett svartmyrebo. Det bara vimlar av dem – jag har aldrig sett så mycket myror på en gång i hela mitt liv, tur att de inte har hittat vägen in i huset. Det vore inte roligt. De är i och för sig söta, en och en. Men i dessa mängder är de bara jobbiga. Tur att ettermyrorna (pissmyrorna) som fanns för några veckor sedan i mängder på tomten har valt ny plats att boa på. Jag strödde Myrr på deras myrstigar, som gick precis på tomten där jag ville gå omkring barfota, utan att riskera att bli biten av dem. De har valt andra vägar att vandra på och det tackar jag för.

// Annica Tiger

Postat av Annica Tiger juli 20, 2004 07:30 FM

Kommentarer

Kokande vatten? Aj - så grymt, nej inte en tanke på det. Myror kan klättra. Det vet du väl? Vi bodde på Kanarieöarna på ett jättefint hotell på andra våningen. Inga myror eller annan ohyra. Trodde vi. Tills jag glömde kvar en muffins på skrivbordet. En armada av oranga myror klättrade upp via väggen och det vimlade av dem runt sötsaken.

Annica

Postat av: Annica Tiger juli 20, 2004 05:28 EM

Jag bor i lägenhet, en våning upp, så jag slipper de besvären men mina föräldrar och en kompis familj bor på markplan och har stora bekymmer med myror vissa perioder. Inte speciellt trevligt med myror inomhus. Kokande vatten någon?

Postat av: Daniel Olovsson juli 20, 2004 10:15 FM