« Bloggtreklöver 32 | Startsidan | Blogpolis »

februari 06, 2005

FemDefence

Jag minns när FemDefence var uppe på tapeten förra gången. Det är en intressant tanke som ligger bakom FemDefence. Den finns att beskåda på Galleri ETC.

Det är tråkigt att det faktiskt finns en potentiell marknad för denna skyddstampong. Kan den göras 100-procentig säker, så att kvinnan själv inte kan skadas på något sätt under användning, så skulle jag nog tro att de kvinnor som känner sig otrygga säkert skulle känna sig lite mer skyddade om de använde denna tampong.

Men i förlängningen, våld föder våld.
Hur skulle en stungen man reagera? Allvarligt talat.
Skulle den sorteras under knivlagen månnetro?
Intressant konstprojekt hur som haver. Provocerande.

// Annica Tiger

Postat av Annica Tiger februari 6, 2005 11:33 FM

Trackbacks

TrackBack URL:
http://www.tiger.se/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/1455

Kommentarer

Tanken med konstprojektet är vad jag förstod att sätta ingång debatten om varför en kvinna egentligen skulle behöva gå omkring med en sådan här manick.

I ett misshandelsförhållande skulle det inte fungera, våldtäkt inom äktenskapet är inget unikum och då skulle nog detta inte funka.

Det finns överfallslarm som tjuter i 117 dB som kan funka lika bra. Jag tror ingen man kan genomföra en våldtäkt med den sirenen tjutande i öronen. Fast får han tag på avstängningsknappen är det ingen option.

Annica

Postat av: Annica Tiger februari 6, 2005 01:42 EM

Skulle känna sig tryggare? Möjligt att några skulle göra det.

Men skulle de vara tryggare? Om man är i en så otrygg tillvaro, måste det ju 100 gånger om vara bättre att lägga energin på att komma iväg därifrån, än att invänta en fullbordad våldtäkt för att skada mannen och inte ha en aning om ifall inte skadan gör honom om möjligt ännu farligare.

Jag skulle själv inte kunna tänka mig tanken att använda det skyddet och inte rekommendera någon annan heller.

Postat av: Åsa februari 6, 2005 12:05 EM

Jag tycker det är ganska provocerande med våld mot kvinnor och att det får fortgå. KAN fortgå.

Femdefence skulle inte funka i ett misshandelsförhållande. För då skulle nog den skurna mannen hämnas dubbelt värre sen. Kan man tänka sig...

Men på joggingturen, varför inte? Problemet är att om mannen kommer så långt att han blir skuren, får kvinnan kanske hans blod i sig och det kan ju vara riskfyllt.

En polis sa till mig en gång att kan du skala ett ägg kan du också sätta fingrarna i en överfallares ögon...

Postat av: Monica februari 6, 2005 11:59 FM