« Pedofiler | Startsidan | IMEI »

oktober 08, 2004

Otack är världens lön

Om jag satt fast i en hiss skulle jag vara djävligt tacksam när hissmontören väl kom till plats för att hjälpa mig ut, oavsett om jag kanske fått vänta en halvtimme eller längre än så. Världen står ju inte still bara för att jag står still i en hiss. Bara restiden för montören är kanske en halvtimme och när larmet går kanske han är mitt uppe och försöker få ut någon annan som sitter fast någon annanstans.

Fastnar hissen på exempelvis tionde våningen tar det väl sin lilla tid för hissmontören att hissa ned hissen till entréplan, vilket tydligen skedde i detta fall.

Ett gäng ungdomar tyckte att en halvtimmes väntan var för lång så de slog hissmontören blodig och han fick uppsöka vård för ett knäckt näsben. Ambulans- och räddningspersonal och de polispatruller som anlände på grund av tumultet fick också ta emot hotelser och höll på att få stryk, allt enligt DN.

Hissmontören från Kone AB blev sjukskriven och är chockad av händelsen. Tacka fan för det. Vad är det för värld vi lever i? Jag tror att hissmontören lär vägra att åka ut på larm till Alby i framtiden, om han nu ens vill fortsätta med sitt jobb.

Jag kan i mitt stilla sinne tycka, så här i efterhand, att ungdomarna skulle ha fått sitta ett par timmar till instängda i hissen, bara för att svalka ned sig lite. Då skulle de nog ha varit lite mer spaka när de kom ut. BTW - hur kan man vara så dum att man försöker pressa in tolv personer i en hiss? En normalhiss i ett hyreshus brukar väl inte vara anpassade för så många personer?

// Annica Tiger

Postat av Annica Tiger oktober 8, 2004 05:48 FM

Kommentarer

Hälsa hissmontören att vi håller på honom. Vi vet att de gör ett utomordentligt jobb när de rycker ut i jour när folk har fastnat i hissar.

Postat av: Bengt oktober 9, 2004 07:29 FM

Lustigt, jag har också en hissmontör som bor i huset bredvid, men han är inte finne vad jag vet. En trevlig prick hur som haver.

Annica

Postat av: Annica Tiger oktober 9, 2004 06:45 FM

Det var inte räddningspersonalen som fick näsan avslagen, det var en hissmontör. En hissmontör som jag dessutom känner. Han bor i gården bredvid mig, en trevlig finne.

Postat av: Robsten oktober 8, 2004 09:23 EM

Nej, räddningspersonal kan inte vara ett kul jobb numera. Nu vågar de inte ens agera utan att polis kommer till plats i vissa fall, av rädsla för att själva drabbas av våld. En förunderlig värld vi lever i.

Annica

Postat av: Annica Tiger oktober 8, 2004 03:52 EM

När vi satt fast 3 timmar (inte mycket syre kvar då inte) i en hiss var det snarare vi i hissen som fick hålla oss undan. En äldre kvinna fick klaustrofobi och panik. Det var läskigare att sitta inlåst med henne än att sitta inlåst, om man säger så.

Kan förstå att man exploderar när man väl blir utsläppt då, men självkontrollen borde hindra en från att gå till fysiskt angrepp.

Tyvärr är det ju inget undantagsfall vad gäller att gå till angrepp mot räddningspersonal. Ett märkligt beteende jag blir skogstokig på.

Postat av: Carina oktober 8, 2004 09:52 FM

Jag tycker, ärligt talat, att dessa typer borde slås på käften.

Postat av: Johnny oktober 8, 2004 09:16 FM

Visst kan man tolka det så Micke. Men det urskuldar inte deras beteende. Förklarar kanske, men fråntar dem inte ansvaret för sina handlingar.

Annica

Postat av: Annica Tiger oktober 8, 2004 08:43 FM

Handlar denna händelse bara om våld? Jag har suttit fast i hiss några gånger för mycket (utan att dock ha mishandlat eller ens varit otrevlig mot hissmontören dock) vet vilken otrevlig stämning som kan uppstå i ett litet slutet rum. Det var säkert panikslagna mäniskor i hissen som inte vågar visa sina känslor av panik inför sina kompisar, utan tar till det vedertagna utrycket för frustration som finns i gruppen dvs våld
Problemet är att det finns alldeles för många ungdomar som inte har några andra utryck för känslor än våld och skadegörelse, i nära nog alla livets skeden- alla dessa frustrerade känslomäsigt krymta mäniskor är en tickande bomb som måste lösas innan det blir kravaler!
När man ser en hismontör eller brandman som representanter för ett sammhälle som man inte käner sig delaktig i då är det ett jätteligt varningstecken att samhälet inte mår bra!

Postat av: Micke oktober 8, 2004 08:19 FM

"Totalt 12 personer, till största delen ungdomar, fanns i hissen som fastnat mellan två våningsplan."

Fanns inte mycket vett i skallen där inte. De verkar ha svårt att räkna.

Jag gissar att de dessutom inte stod still i hissen.

De hade sig själv att skylla men det är enklare att skylla på någon annan.

Hissmontören skulle nog ha låtit de sitta över natten.

Då skulle det nog ha varit annan ton på de.

Postat av: Bengt oktober 8, 2004 07:51 FM

Det är i såna här lägen som polisvåld inte alls klingar särskilt illa. De som sitter hos polisen nu ska banne mig få veta att de lever.

Att komma med förklaringen att de tyckte insatsen tog lång tid...herrejösses. De har definitivt inte alla hästar i stallet.

Postat av: Patrick oktober 8, 2004 07:09 FM