« Farmen | Startsidan | Otack är världens lön »

oktober 07, 2004

Pedofiler

Hur kan man våldta ett barn?
En knoppande blomma som ej än slagit ut.
Embryot till en vacker ros har nu knycklats till
och lämnats skrynklig, smutsig och förstörd.

Jaha, väldigt vad drastiskt jag uttrycker mig kanske en och annan tycker. Men ofta sätter en våldtäkt outplånliga spår hos ett barn, även hos vuxna för den delen. Det kan bli som ett stort sår inne själen, ett mörkt hål rakt in i hjärtat. Det kommer förhoppningsvis att läkas i sinom tid, men det blir oftast ett stort ärr som kommer att göra sig påmind när barnet blir vuxet, om inte än tidigare. Nu hoppas jag denna lilla flicka (och alla andra utsatta för liknande brott) får professionell hjälp att komma över denna traumatiska upplevelse, men jag läste att hennes pappa är mycket kritisk till hur bristande den hjälpen har varit så här långt.

Förra året anmäldes 122 utomhusvåldtäkter mot barn under 15 år (totalt antal anmälda våldtäkter av barn var 466). Utomhusvåldtäkterna har ökat dramatiskt, året innan var motsvarande siffra 45. Enkel matematik, 122 - 45 ger att ökningen varit hela 77 våldtäkter. Sjukvård och rättsväsendet måste bli bättre på att hantera dessa fall. En normalt funtad människa begår inte övergrepp på barn. De som ändå gör det är pedofiler. Pedofiler påstås ofta själv ha varit utsatta för övergrepp som barn. En cirkel som slutes.

Dags att bryta den cirkeln kanske med adekvat vård, i form av kemisk eller kirurgisk kastrering i samband med långvarig terapi. Inlåsning bör ske så inte andra barn riskerar att utsättas för pedofilens sjuka böjelser. Frigivning bör endast ske då det är till hundra procent säkert att personen inte kommer att begå ytterligare övergrepp på barn. Hårda bud i Arizona, men för mig finna inga andra alternativ.

Barn måste skyddas från pedofiler, till varje pris. Det får ju absolut inte förekomma fall som nedan. Det jag läste fick mig att må fysiskt ill. Jag blev upprörd över att ingen satt stopp för denna man.

Storbritanniens värsta pedofil (miljonären William Goad) har nu dömts till livstid för våldtäkter och sexövergrepp mot barn i fyra decennier. Han har alltså 40 år varit en aktiv pedofil. Beräkningar har gjorts att runt 3.000 barn har drabbats av hans sjuka sexualitet. En del av offren var småpojkar runt fem år. Många av hans offer har tagit livet av sig eller fastnat i missbruk, kriminalitet eller annat destruktivt beteende. Hur många av dem kommer själva i sin tur att begå sexuella övergrepp på andra barn?

Storbritanniens myndigheterna har hanterat detta uruselt och deras agerande är under all kritik. Redan 1965 greps han första gången för pedofil och dömdes sedan vid ytterligare tre tillfällen för att ha antastat barn, men han fick aldrig fängelse. Otroligt. Först 1972 tvingades han genomgå terapi för sexförbrytare och den har tydligen uppenbart inte hjälpt vare sig honom eller hans offer. Han fälldes 1980 och 1987 för ytterligare sexbrott mot barn men fick bara villkorliga domar. Efter så många domar borde en kemisk eller en kirurgisk kastrering varit det enda rimliga alternativet.

// Annica Tiger

Postat av Annica Tiger oktober 7, 2004 04:48 EM

Kommentarer

Hej jag är en mamma till tre barn. Två utav mina barn har blivit utsatta för sexuelle övergrepp av sin familje hems pappa. Mina barn är Autistiska därför har jag haft hjälp med dom. Vet någon vart man kan få tag i andra mammor & pappor som kan hjälpa mig att tala om detta. plus få råd om hur jag kan hjälpa mina barn vidare i livet. Skriv gärna till min email. Jennie

Postat av: Jennie november 19, 2004 07:43 EM

Annica!

Fråga vilken psykolog som helst och du får samma svar. En pedofil går inte att bota.

Postat av: Claes oktober 9, 2004 02:00 EM

Jag tycker kanske att de ska få vård, för på något sätt måste det ju saknas något fundamentalt. Om det inte funkar bör de kastreras. Ingen förtjänar att dödas, ens av samhället.

Postat av: Annica Tiger oktober 8, 2004 03:50 EM

I vissa fall önskar jag att dödsstraffet införs igen. Men inte genom el eller kemi. Utan sakta plåga mera som professionell tortyr.

Pedofiler ska man klä av i en gammal lada. Skruva fast deras k*k i ett skruvstäd. Ordna så att skruvstädet inte går att öppna igen. Sedan ger man dom en slö och rostig morakniv. Lämnar ladan och säger att nu går jag ut och tänder på

Postat av: Claes oktober 8, 2004 02:11 EM

Nej DU kanske inte skriver att dom ska dö men många glömmer bort att pedofiler oftast själva har varit ett barn som blev utnyttjat. Många som pratar om pedofiler tycker att dom ska torteras och dö en plågsam död (om jag ska hårddra lite). Eller kanske som en annan kommentar skriver "kemisk kastrering är alldeles för snällt - klipp med en slö sax istället" Vilket blir att man plågar en människa som kanske själv blev utsatt som barn och gör samma sak själv i vuxen ålder för att han (oftast han) inte fått den hjälp han behövde när han var barn.

Jag tror att man måste lägga större kraft på att ta hand om barn som blivit utnyttjade så dom själva inte gör samma sak som vuxna. Jag tycker synd om människorna som har denna snedvridna sexuella bild på barnen för dom kan ju inte vara friska som människor och kanske själva har råkat ut för något liknande. Vilket inte försvarar deras handlingar.

Nu blev det längre än jag tänk mig. Hoppas jag fick fram det jag tänkte och inte bara svamlar. Tänk om jag kunde skriva så här långa texter på min sida.

Postat av: Henrik oktober 7, 2004 10:28 EM

När jag läser om pedofiler reagerar jag så primitivt att jag känner "kemisk kastrering är alldeles för snällt - klipp med en slö sax istället".
Inte särskilt konstruktivt, förstås..

Postat av: Katarina oktober 7, 2004 08:25 EM

"Hmm är det inte så att en stor del av barn som blir utnyttjade själva utnyttjar barn när dom blir vuxna?"

Det antydde jag i texten, jag har inget vetenskaplig statistik så jag skrev "Pedofiler påstås ofta själv ha varit utsatta för övergrepp som barn."

Ingen har väl påstått att en pedofils liv inte är något värt? Det är inte belagt med dödsstraff. Däremot får inte myndigheters flathet innebära att barn far illa av pedofilernas framfart.

Annica

Postat av: Annica Tiger oktober 7, 2004 07:50 EM

Hmm är det inte så att en stor del av barn som blir utnyttjade själva utnyttjar barn när dom blir vuxna?

Tycker det är lite lustigt att en pedofils liv inte är värt nått alls men sen så kanske han själv har råkat ut för samma sak som barn och då är det jätte synd om han (när han var barn och själv blev utnyttjad).

Tycker själv att allt våldsamt betende mot kvinnor och barn är bland det värsta man kan göra. Vet inte riktigt vad man kan eller ska göra åt pedofilerna eller barnen som blir utnyttjade.

Postat av: Henrik oktober 7, 2004 07:41 EM

En väldtäkt av en vuxen kvinna är nog ofta en handling som inte bara handlar om lust, utan även makt och kontroll.

Men när det gäller barn?

Att tvingas debutera sexuellt via en våldtäkt är inte någon roligt upplevelse. Många barn kommer aldrig att kunna få ett bra sexliv som vuxna, på grund av att den traumatiska upplevelsen sitter "kvar i kroppen".

Annica

Postat av: Annica Tiger oktober 7, 2004 06:36 EM

Jag tycker inte att du uttrycker dig drastiskt. Snarare är det väl svårt att hitta ord som täcker vad man känner och tänker i sådana här lägen. Jag skrev själv om det här fallet i min blog, för bara några dagar sedan. Man mår illa!

Och så vet man att detta kommer åtminstone till polisens kännedom. Sedan finns där alla barn som regelbundet våldtas/sexuellt ofredas och utnyttjas i hemmet. Dessa fall kommer ofta aldrig öht in i statistiken.

Jag tycker att man skall ha rättvisa straffskalor. Men när det handlar om barn - då är det lätt att börja tänka "medeltida". En våldtäkt är alltid en våldtäkt. Men, om än med en slags vansinnets logik i grunden för resonemanget: en vuxen kvinna "klarar" ändå "bättre" att hantera en sådan sak. Tänk att tvingas debutera sexuellt - i en våldtäkt...

Fy fan.

Postat av: Carina oktober 7, 2004 06:07 EM

Håller med...Kemisk kastrering i det här fallet kan vara lösningen för vissa av dessa missdådare...

Jag gissar dock att en del av de här kanske har annan drivkraft än en ren sexuell drift. Är inte insatt i det här ämnet. Men våldtäkt till exempel har ju ofta annan drivkraft än sexuell lust.

Barn ska fredas och skyddas...och få ha en barndom och oskuld...

Postat av: Bengt oktober 7, 2004 05:16 EM