« Fredagsfyran v.36 | Startsidan | Svårt att hajja tugget »

september 03, 2004

Respektlöshet

Att sommaren hör ficktjuvar till är ingen nyhet. Året sommar har det varit rekordmånga ficktjuvar i farten i storstäderna, företrädesvis i Stockholm.

Men i år har ficktjuvarna specialiserat sig på äldre människor. Det är lågt, mycket lågt. Vart har respekten för äldre tagit vägen?

Så ett lappkast till något allvarligare.

Respekten för barn. Respekten för människoliv. Hur i helskotta kan man ta barn som gisslan? Hur kan man döda ett barn med berått mod? Flera barn. Än är inte dramat slut. Än verkar ingen veta vad som riktigt hände och vad som gick fel. Än har vi inte fått facit. Vi kanske aldrig kommer att få ett ärligt svar på hur många barn och vuxna som dödats. De ryska myndigheterna vill nog mörklägga det hela så långt det går. Inga siffror hitintills om hur stor gisslan var har stämt verkar det som.

// Annica Tiger

Postat av Annica Tiger september 3, 2004 07:41 EM

Kommentarer

CIA är lika bra på att mörklägga! Det där med Rysslan är ingen nyhet.

Postat av: Norpan september 9, 2004 07:10 EM

It's a mad world...det har du rätt i Carina och värre lär det bli. Jag tog en mental semester denna helg. Jag kände att detta som hände i Ryssland, även om jag inte orkat skriva om det speciellt mycket, var bara för mycket.

Ändå har vi här i Sverige nog bara fått se bråkdelar av allt elände och fått minimal information om läget via media.

Annica

Postat av: Annica Tiger september 5, 2004 05:15 EM

Varje gång man blir chockad tror man att en gräns nåtts, bara för att senare bli chockad igen. Jag har slutat bli chockad. Jag har konstaterat att det inte finns några gränser. It's a mad world...

Postat av: Carina september 5, 2004 01:00 EM

Jag misstänker att du har rätt Monica. Det lär upprepas för i och med att barn var med så har det verkligen uppmärksammats i hela världen och det är den uppmärksamheten de vill ha.

Annica

Postat av: Annica Tiger september 4, 2004 01:32 EM

Varför skulle de inte döda barn? Dessa människor har ingen respekt för människoliv, kampen är på ett "högre" plan. Och eftersom uppmärksamheten och indignationen blir större när man dödar och kidnappar barn är det inte alldeles osannolikt att folk från dessa internationella terrogrupper som letar upp lokala konflikter, gör samma sak igen.

Postat av: Monica september 4, 2004 10:32 FM