« Småbarnspappor varslas | Startsidan | Fredagsfyran v.36 »

september 03, 2004

WinZip

Många använder WinZip misstänker jag. Detta kanske kan vara av intresse. Säkerhetsbrister lämnar Winzip öppet för attacker, enligt IDG. Detta gäller Winzip 9.0 och tidigare versioner. Nu finns en uppdatering WinZip 9.0 SR-1 Upgrade som dessutom innehåller en ny funktion som varnar användare när de försöker köra potentiellt farliga filer inifrån Winzip.

// Annica Tiger

Postat av Annica Tiger september 3, 2004 09:15 FM

Kommentarer

Jag har i alla fall uppdaterat till WinZips nya version. Vanans makt är stor (eller hur Nico?) och WinZip har jag kört sedan programmet kom i pincip. Det är sällan jag zippar filer och WinRar har jag aldrig blivit vän med :) - det är bökigare och krångligare.

Annica

Postat av: Annica Tiger september 4, 2004 06:32 FM

Det finns många alternativ till WinZip, ja. Även om jag har WinRAR och XP har en inbyggd funktion för att hantera ZIP-filer så kan jag inte riktigt tänka mig att INTE ha WinZip på datorn! Förmodligen är det bara en vanesak. WinZip var ett av de första sharewareprogrammen som jag registrerade för en massa (10-11) år sedan. Jag har alltid haft det installerat och det skulle kännas TOMT om det inte fanns där! ;) Dock så kan jag inte påstå att WinZip skulle ha någon funktion som inte något annat program skulle kunna ersätta... men som sagt... vanans makt är stor! :D

Postat av: Nico september 4, 2004 12:47 FM

"Mina kretser" - det lät spännande. Vad menar du med det?

Annica - nyfiken.

Postat av: Annica Tiger september 3, 2004 07:18 EM

Jag kommer aldrig att installera winzip på min dator utan det är helt klart winrar som gäller. Rar är ett mer använt format i "mina kretsar".

Postat av: Daniel Olovsson september 3, 2004 04:04 EM

eller WinRAR, eller zippa direkt i XP. Det finns många alternativ och därför är det bra att veta nackdelarna som finns.

Postat av: Desirée september 3, 2004 12:12 EM

Då kanske det är dags att kika på alternativ. 7-zip till exempel. Distribueras med GNU LGPL-licens.

Postat av: Patrick september 3, 2004 10:52 FM