« Positiv återkoppling | Startsidan | Server lika med lokal? »

maj 20, 2004

Kristi himmelsfärdsdag

Bonniers Stora Lexikon:
Kristi himmelsfärdsdag, kyrklig helgdag som firas 40 dagar efter påsk och därför alltid infaller på en torsdag. Den firas till minne av Jesu himmelsfärd (Apostlagärningarna 1:1–11).

Då kommer frågan med automatik. Varför stannade inte Jesus kvar på jorden när han ändå blev återuppstånden? Hade han inte kunnat göra mer nytta här, än uppe i en hypotetisk himmel? Enligt sagoboken Bibeln (ja, jag tycker att det är en enda stor sagobok) gjorde han ju en hel del vettiga saker. Jesus förvandlade vatten till vin, det borde han fått patent på. Varför lämnade han inte receptet vidare? Han bespisade 5 000 människor med fem kornbröd och två fiskar, det kanske vore en lösning på svältproblematiken som finns i många u-länder? Han botade sjuka och sades t.o.m. återuppväcka döda, den konsten borde läkarvetenskapen kunnat få ta del av? Vem skulle inte vilja bli botad även i de fall läkarna bara rycker på axlarna och säger "Tyvärr, vi kan inte göra så mycket mer" eller bli återuppväckt om man dog?

Jag är inte troende. Jag är ateist. Jag kan inte tro på någon Gud, oavsett om det är en han eller hon, som tillåter svält, katastrofer, krig och elände runt om på vår jord. Varför ska små barn dö i cancer? Av svält? Det kan väl inte vara Guds mening? Varför ska små barn sprängas i småbitar, bara för att de råkar ha fötts i ett land i krig? Det är så pass många obesvarade frågor och därför kan jag inte tro på någon Gud eller högre makt.

Jag har inget emot att vi har helgdagar och att folk är lediga. Det är bara skönt. Fler helgdagar åt folket. Varför inte införa sex-timmars arbetsdag på samma gång. Livet är inte enbart jobb, jobb och jobb – även om det kan tyckas så för många som sliter i sitt anletes svett; bara för att kunna försörja sig.

// Annica Tiger

Postat av Annica Tiger maj 20, 2004 01:59 EM

Kommentarer

Jobbet jag har nu har fördelen att jag kan släppa det när jag går hem åtminstone. Och så händer det positiva saker på kontot den 25:e.

Hade jag haft ett webbjobb hadet kanske html blivit just ett jobb och inte som nu, en hobby.

Japp, man får se det positivt. :)

Postat av: Mats Andersson maj 20, 2004 10:42 EM

Sagoboken kom väl till för att kontrollera människan och som ett "bevis" på Guds storhet. Hoppet gör att människor klänger sig fast vid detta hopp trots att ingenting blivit bättre efter Jesu död för cirka 2000 år sedan. Märkligt också att inga nya tilläggs görs i Bibeln. Ett bevis på att vi inte har en närvarande Gud eller på att religionen är fejk?

Postat av: Jontas maj 20, 2004 07:30 EM

Alla pratar om boken, jag måste köpa den.

Ja, synd att du inte tog chansen, men å andra sidan är det inte säkert att det jobbet du skulle ha fått skulle ha funnits kvar nu. IT-jobben växer inte på träd just nu.

Men jag förstår att du blir trött i huvudet av ditt jobb. Men se det positivt, du har ett jobb i alla fall.

Annica

Postat av: Annica Tiger maj 20, 2004 02:59 EM

Det är inte lätt att orka göra saker på vardagskvällarna när jobbet tar musten ur en. Mitt jobb är inte på något sätt fysiskt ansträngande, men psykiskt är jag ofta slutkörd när jag kommer hem. Man blir det av att t.ex stoppa fyra skruvar i en påse, skruva i två skruvar i en anslutningsdosa, trycka dit en gummidetalj, trycka fast insatsen i en hållare och sedan packa ner anslutningsdosan i en låda. Till skillnad från killen med det berömmande mailet så tog jag inte tillvara på chansen att jobba som web-master/designer/programmerare/whatever även om jag också använde din HTML-guide som en bibel (så passande) i början av min HTML-karriär.

Jag skulle också gärna se sex-timmars arbetsdag som standard. Inom industrin är vi på väg åt rätt håll i alla fall i och med de sk. arbetstidsförkortningstimmarna som i år uppgår till 48.

Den här kommentaren blev lite längre än vad det var tänkt. Jag ville bara tipsa om boken da Vinci-koden. :)

Postat av: Mats Andersson maj 20, 2004 02:57 EM