« Lilla jag och några andra bloggare blir sågade på Stockholm Spectator GroupBlog - Stambord. | Startsidan | Sveriges populäraste bloggar? »

januari 31, 2005

Papperskopior

Jag har plåtat med min digitalkamera sedan 1999, min gamla kamera hamnade i runda arkivet. Bilderna finns på datorn. Det blir inte så ofta att jag kollar på dem. Många är de, både bra och dåliga. De flesta bilderna är på mina hundar. Kanske inte så svårt att gissa :)? Men för någon vecka sedan plockade jag ut 286 bilder och brände ned på en CD och sände in den för att få dem i form av papperskopior.

Det blev inte alls så dyrt, med porto blev slutsumman 459.50 och det blir ett styckepris på 1,7 kronor per bild. Ja, allt är relativt, men jag tycker att det var värt pengarna för bilderna blev bra och jag ser fram emot att sätta in dem i mina två nyinköpta fotoalbum. Jag har många fotoalbum, en hyllmeter ungefär, och jag tycker det är kul att sitta och bläddra i dem ibland och minnas.

Tyvärr har jag nästan inga bilder på mig själv eller min familj som barn eller tonåring. Jag vet att mina föräldrar har några bilder från det jag var liten, men kamera var inte var mans egendom på den tiden och det var säkert dyrt att framkalla, därav så få bilder. Mitt liv kan tyckas ha börjat först, om jag ska gå efter fotografierna, när jag var cirkus 17-18 år.

// Annica Tiger

Postat av Annica Tiger januari 31, 2005 04:18 EM

Trackbacks

TrackBack URL:
http://www.tiger.se/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/1438

Kommentarer

Jag har testat att framkalla digitala bilder på www.fotomenyn.com. Där kan man välja många olika butiker att hämta bilderna.

Jättenöjd med resultatet (och priset).

Stefan

Postat av: Stefan mars 11, 2005 09:13 FM

Jag använder alltid Västsvenska fotolabbet (VSFL) antingen via postorder http://www.bildnet.nu eller hämta i butik se butikslista på www.fotomenyn.com

De använder dTFS som förbättrar dåliga bilder och låter bra bilder vara som de är. Perfekt för mig som inte orkar gå igenom alla bilder jag skickar in. Förut gjorde jag det men efter de införde dTFS så behövs det inte längre.

Jag har gjort tester med bla Fuji och ProPrint men varje gång har VSFL varit klart bäst faktiskt.

Lycka till med dina bilder.

Postat av: Fredrik februari 14, 2005 12:42 EM

Jag har också använt mig av extrafilm. Funkar snabbt och smidigt. Fick några förstorningar felskurna, men det löste sig fint. Kundtjänst gav mig en ny omgång gratis, utan att jag ens behövt bevisa att det var fel på produkten. Tänk om det alltid kunde fungera på det sättet.

Postat av: Joakim januari 31, 2005 06:32 EM

Extrafilm.se, jag valde dem för priset men blev positivt överraskad över att bilerna blev bra.

1-49 2,95
50 - 99 1,95
resterande 0,95

Annica

Postat av: Annica Tiger januari 31, 2005 06:26 EM

Vilket företag anlitade du för framkallningen?
Jag är på jakt efter ett företag som kan ge bra bilder - något som tydligen är för svårt för de jag testat än så länge..

Postat av: IRXC januari 31, 2005 05:26 EM