« Synliggöra mer bloggar | Startsidan | Debet och kredit »

november 24, 2004

AB gör en IDG:are

Aftonbladet var också drabbad i lördags, eller rättare sagt deras läsare. Det har antytts flera gånger sedan i lördags, men jag har inte kunnat få det verifierat och därför inte kunnat skriva om det. Men nu finns info hos Aftonbladet. De var väl tvungna att gå ut med det nu efter att IDG gjorde det. Frågan är bara varför det dröjde så länge?

Jag tycker hela konceptet är skrämmande, att sprida trojaner, maskar och virus via andras servrar och på så sätt se till att det drabbar många. Det måste finnas något sätt för stora sajtägare att kunna hålla lite koll på detta, jag tänker då exempelvis på bannernätverkföretaget Falk AG. Säkerhetstänkandet måste kanske bli lite annorlunda nu hos liknande företag? Det här är nog bara början på en skrämmande trend...... Att inte kunna känna sig trygg på stora etablerade sajter är inte bra för tilliten till Internet.

Mitt webhotellet strulade nu på morgonen.
Därav förseningen av detta inlägg,
som jag tänkte lägga ut redan 05.10.

// Annica Tiger

Postat av Annica Tiger november 24, 2004 07:08 FM

Kommentarer

Den nyheten doldes snygg i den övriga floran av skräp på förstasidan. Ungefär som en rättelse publiceras - där men ändå inte. De sjunker inte helt oväntat ännu lägre än IDG.

Jaja, de satt redan uppe på min inte-läsa-för-allt-i-världen-lista tillsammans med Sexpressen och nyintroducerade IDG.

Postat av: Patrick november 24, 2004 11:16 FM

Folk får lära sig att köra med en browser som inte sväljer alla banners. I Firefox kan man blocka allt man vill ( ännu iaf )

Postat av: Claes november 24, 2004 11:13 FM