« Echelon | Startsidan | Bloggforum 2004 »

november 15, 2004

Observers lista

På tal om att Observer rankat de tio viktigaste bloggarna i Sverige. Observer säger sig också ha varit i kontakt med andra blogg-makare för att få ihop rankingen enligt Dagens Media. Tack, det var svaret på en del frågor :), bland annat den om någon eventuell trafikmätning ligger till grund för rankingen och hur listan kom till. Egentligen.

På tal om något helt annat, som inte har med bloggning att göra. Norrländska Socialdemokraten planerar nu att publicera bilder på olika typer av gärningsmän utöver kvinnomisshandlare, exempelvis pedofiler. Jag hoppas de vet vad de gör.

// Annica Tiger

Postat av Annica Tiger november 15, 2004 09:39 EM

Kommentarer

Ska bli intressant att se resultatet av publiceringarna av namnen och bilderna. Det kan ju både gå åt helsike och bli något bra av det.

Postat av: Daniel Olovsson november 16, 2004 05:14 FM

Kommer att tänka på ett ämne som berördes på bloggforum idag, litar folket (läsarna) på journalisterna (tidningarna)?

Det är nog avgörande i den här frågan, kan man lita på tidningarna att handha detta? Något att fundera över...

Postat av: Mattias Wirf november 15, 2004 10:55 EM

NSD ger redan ut namn och bild på folk som blir dömda för grov ekobrottslighet eller grova narkotikabrott. Nu (redan..) har dom förstått att brott som grov kvinnofridskränkning bör ställas lika högt, om inte högre än narkotika- och ekobrottslighet. Ansvarig utgivare, Lennart Håkansson, sa till Nord nytt att dom självklart kommer ta hänsyn till omständigheter som offret vilket dom även gör i andra fall då dom går ut med namn och bild på dömda personer.

Postat av: Hannu november 15, 2004 10:41 EM