« Boktips om rasbiologi | Startsidan | Lirar ej med Service Pack 2 »

augusti 16, 2004

Hund släpades efter bil

Så har det hänt igen. I tre kilometer, i en hastighet av 70 km i timmen, släpades en hund efter bilen. Förskräckta medtrafikanter försökte få föraren att stanna. Men när de äntligen lyckades var jycken sargad och livlös, med all sannolikhet död. Det var en strävhårig jakthund. Hela bakpartiet var bortslitet. Vilket sätt att dö på?

Att folk aldrig lär sig? Bind ALDRIG hunden i bilens dragkrok. Jag kan inte förstå hur man, även om man tillfälligt sätter fast hunden där, kan köra iväg utan att ha koll på vart hunden är. Jag har själv varit hundägare (upp till fyra hundar samtidigt) och jag har aldrig glömt någon av hundarna utan jag har alltid haft full koll. En ansvarsfull hundägare har full koll. Om inte, så ska man inte ha hund. Är jakthundsägare ovanligt ansvarslösa? För det verkar ofta vara jakthundar som går denna grymma död till mötes.

Tänk om någon skulle sätta fast en liten unge med en bärsele i dragkroken och sedan glömma bort det och bara åka iväg.

// Annica Tiger

Postat av Annica Tiger augusti 16, 2004 12:20 EM

Kommentarer

Jag blir lika ledsen varje gång jag läser om hundar som dör i stekheta bilar och som i detta fall släpandes efter bilar. Sådant ska inte hända. Sådant får inte hända.

Jag känner ungefär samma sak som du :(. Men det löser inget. Men däremot ska han och alla andra som gör sådant här få kännbara straff. Det är grovt djurplågeri.

Annica

Postat av: Annica Tiger augusti 16, 2004 01:43 EM

Fy fan. Om jag fått ett par minuter ensam med den hundägaren i ett rum (och dessutom haft straffimunitet) hade jag inte kunnat svara för mina handlingar. Jag tycker som du, sådana människor borde inte få ha djur. Borde det krävas "körkort" för djurägande?

Postat av: Joakim augusti 16, 2004 12:59 EM