« Källkritik är A och O | Startsidan | Fiskar får i sig Prozac »

augusti 08, 2004

Nakenbloggning

Nakenbloggning kan kännas ganska naturligt i denna värme. Monika och Stationsvakt har gjort det i dag. Bloggat om nakenhet, huruvida skrivande skedde via nakenbloggning får vara osagt. Men jag nakenbloggar. Efter en lång dag i solen har kroppen fått sitt i form av mycket HTH och nu väntar jag på att krämen ska torka in.

Men nakenbad har jag aldrig bevistat. Jag har badat naken och det känns inte onaturligt, en enslig vik och trevligt sällskap är en bra förutsättning för detta. Eller ett oplanerat dopp en sen ljum sommarkväll i trevligt sällskap. Segla i skärgården har jag gjort och vi fann många öar där vi kunde sola och bada nakna. Gick vi omkring på ön hade vi dock gummistövlarna på för det fanns gott om ormar. Jag har gamla bilder från den semestern och vi ser inte riktigt kloka ut :).

Men jag har aldrig bevistat ett nakenbad. Planer finns. Jag tänker hänga med en kompis om hon nu ska åka och bada á la naturell på ett nakenbad hon brukar åka till. Vi ser alla likadana ut, med lite variationer så att visa sig naken är inga problem. Att min kropps skinn är några nummer för stor efter att ha gått ned 36 kilo är det nog bara jag som lider av. Att andra kroppsdelar följer tyngdlagen likaså :).

Men som Monika skriver, det är få kvinnor som åker ensam och lägger sig på ett nakenbad. Jag vill nog gärna ha en kompis med första gången för att sondera terrängen.

Hemma solar jag naken på en undangömd plats på tomten. Vi bor lite ensligt så jag har full koll på om det kommer en bil eller om det kommer någon gående. Men vad är en fjuttig trädgårdsdusch mot ett dopp i en sjö? Vad är en stekhet tomt mot en strand med lite sjöbris?

// Annica Tiger

Postat av Annica Tiger augusti 8, 2004 06:52 EM

Kommentarer

Tack för tipset Micke!

Annica

Postat av: Annica Tiger augusti 15, 2004 06:31 EM

Anika och monika skriver "det är få kvinnor som åker ensam och lägger sig på ett nakenbad" Så tycker jag det värkar vara ganska stor skilnad mellan olika typer av nakenbad, inoficiella gäller appsolut det på på föreningsdrivna exv Magelungen utanför stockholm är det betydligt vanligare, därimot lägger sig ensamma tjejer gärna inärheten av andra tjejer eller par för att få en minskad utsattskänsla. Något som är helt ok. Desssutom är det på de allra flesta nakenbad ok att damer har på sig neredel första besöket (något som INTE är ok för killar, ofta åker det dock av efter en stund, det är ju naturligtvis även ok för kvinnor som tycker sig behöva dessa vissa dagar i månaden...
Så Annika och ni andra kvinnor som är nyfikna prova nakenbad, gärna något föreningsdrivet om det finns i trackten får ni inte med någon vennina så läger brevid första bästa kvinna ni hittar, ni får säkert en trevlig pratstund på köpet!

Micke

Postat av: Micke augusti 15, 2004 11:20 FM

I den här värmen kan man inte ha allt för mycket på sig. Det är skönt att gå naken hemma och sova naken. Men på vintern är jag en riktig frysmört. Men du kanske inte besväras av kyla på samma sätt?

Annica

Postat av: Annica Tiger augusti 9, 2004 06:52 EM

Naket är naturligt och den som tittar in i min lägenhet får allt skylla sig själv om det är lite dingel & dangel synligt. (Bor en våning upp)

Postat av: Daniel Olovsson augusti 9, 2004 05:49 EM

Nakenhet är naturligt. Vi föds nakna. Alla ser ungefär likadana ut, Men nakenhet ikommersiellt syfte som utvik och annat är inte naturligt, det är en hel annan division.

nude bloggin
nakenbloggning kanske också blir ett fenomen .)

Annica

Postat av: Annica Tiger augusti 9, 2004 08:57 FM

"nude blogging" ger 337 träffar på Google.

Postat av: Johnny augusti 9, 2004 08:05 FM

Kul att se att naturismen lever lite här och där! I stugan i helgen så gick både svärfar och pervosvågern nakna och... vem bryr sig? Nästa gång kanske det är jag, å inte fasicken bryr jag mig om någon vill kolla in min snorkel!:)

Postat av: tobbe augusti 8, 2004 09:40 EM

Man kan lätt känna sig utsatt när man inte har sitt pansar av kläder och attityd på. "I sentence you to be exposed before your friends" säger domaren till huvudpersonen i The Wall.

Samtidigt finns det en större frihet släppa sin mask och att vara sig själv oförvanskad.

Kanske ska jag nakenblogga själv.

Postat av: EmilV augusti 8, 2004 07:56 EM