« Elcertifikat | Startsidan | Trojan farlig för nyfikna »

augusti 04, 2004

Blogga mer om Sudan

En bra krönika jag tycker kan vara intressant för oss bloggare. Den ställer en viktig fråga, eller rättare sagt ett påstående; "Folkmordet bloggarna glömde".

Saxat ur krönikan ovan:
Minns ni folkmordet i Rwanda? Det som aldrig skulle hända igen? Nu är det dags igen. Den här gången sker slakten i Sudan. När en miljon människor hotas till livet och svenska medier och politiker är tysta kunde man tänka sig att bloggarna skulle skrika sitt missnöje, kräva ministrars avgång och analysera situationen i minsta detalj. Men gräsrotsjournalistiken fungerar inte.

// Annica Tiger

Postat av Annica Tiger augusti 4, 2004 05:10 EM

Kommentarer

Klicka på länken för en intressant text om Darfur och bloggarna.

Postat av: Pelle augusti 7, 2004 10:15 EM

Egentligen så tycker jag inte att det är något konstigt att bloggare liksom andra inte pratar så mycket om Sudan. Vi orkar inte, det blir för mycket och det jobbiga är lättast att skjuta undan.

Sudan ligger för långt bort för oss. Det är den krassa verkligheten. Sudan kan aldrig bli som 11 september eftersom Sudan och dess samhälle är för olikt vårat. Det är inte intressant helt enkelt. Afrika berör oss inte såsom katastrofer i vårt närområde.

Hur mycket jävelskap och katastrofer pågår det inte runtom klotet dagligen? Sudan är tyvärr bara ett i raden av helveten och de flesta av oss orkar inte med.

Det gäller även bloggarna.

Postat av: Trueto augusti 4, 2004 07:08 EM