« I skuggan inför OS | Startsidan | Allahs döttrar »

augusti 03, 2004

Ökad beredskap i USA

Lagom tajmat när demokraternas kongress var över kom nya terrorlarm och ökad beredskap. Jag kanske är obotligt cynisk som ens kan tänkas misstänka att det hela ingår i Bush valkampanj. President George W Bush har beskyllts i amerikansk media för att använda varningarna politiskt för att skrämma väljarna till uppslutning. En datorkunnig person med anknytning till al-Qaida som arresterats i Pakistan lär ha avslöjat hotbilder mot vissa byggnader i USA. Men en al-Qaida-medlem, gav tidigare vilseledande uppgifter om en koppling mellan al-Qaida och Irak, som var en av orsakerna till att Bush stormade in i Irak.

Jag kikade på nyheterna i går när de tog upp detta med de nya hoten och en man på gatan som intervjuades sa att han trodde att detta enbart var en valstrategi av Bush och hans administration. Jag såg bilder på tungt beväpnade poliser som patrullerade gatorna och tunnelbanan i New York och visst ser det imponerande ut. Ger en bild av en slagkraftig regering som tar i med hårdhandskarna. Men är det ett spel för galleriet eller är det på riktigt?

// Annica Tiger

Postat av Annica Tiger augusti 3, 2004 08:21 FM

Kommentarer

De har tydligen, enligt rapporteringen och bilderna jag såg på TV i går, ökat på rejält med bevakningnen. K-pistbeväpnade poliser och andra i militäruniform, vad de var vet jag inte, med k-pistar far runt i tunnelbanan och kollar sopbilar och annat runt Wall Street. Det såg maffigt ut.

Annica

Postat av: Annica Tiger augusti 3, 2004 01:35 EM

I just New York har de haft förhöjd beredskap i princip sedan 11:e september. Inte minst kring nyår när jag var där.
För New York-borna är det nog ingen nyhet, men det är klart att det ser bra ut för utomstående.

Postat av: Patrick Strang augusti 3, 2004 11:51 FM