« Saknar pingandet | Startsidan | Blir du en 1:a eller 8:a? »

juni 19, 2004

Sweblogs.com

Sweblogs kan vara ett alternativ att lägga in sig på. Den konkurrerar ej med Weblogs, men om fler ansluter kan det vara ett bra alternativ för oss som saknar uppdateringslistor. Henrik och Mats kanske får häcken full nu? Tack Jonas för tipset, som jag själv inte tänkt på att vidareförmedla. Jag brukar titta in där också ett par gånger om dagen, men det är lite färre som har reggat sig där.

Fast nu ska jag lägga mig i soffan och påbörja boken Asyl av Liza Marklund. Jag har två andra böcker jag läser samtidigt, men de lägger jag åt sidan nu. Risken finns att jag lär sträckläsa boken Asyl, likt jag gjorde med hennes bok Gömda.

// Annica Tiger

Postat av Annica Tiger juni 19, 2004 05:39 EM

Kommentarer

Då blir många glada Torsten! Så även jag. Tack.

Annica

Postat av: Annica Tiger juni 21, 2004 05:14 FM

Jag kommer att uppdatera Sweblogs med nya bloggar (och lägga till Chadie NU, är inte helt på det klara med varför så inte har skett än, kan ha varit en miss från min sida eller något som tekniskt har strulat - vet inte) i veckan som kommer.

Det sker inget redaktionellt urval av de bloggar som är med, men Sweblogs klarar inte Atomfeeds (använd Feedburner för att konvertera till RSS).

Postat av: Henrik Torstensson juni 21, 2004 12:03 FM

Jag står med men tyvärr har dom inte hunnit uppdatera så länken till min rss-fil är fel. Attans.

Postat av: Daniel Olovsson juni 20, 2004 01:39 EM

blo.gs har ungefär samma funktionalitet som weblogs.se brukar ha. Problemetär förstås att inte alls lika många pinga dit så man vet vem som uppdaterat. På http://bloglines.com däremot, kan man se vem som uppdaterat eftersom de verkar ha implementerat någon slags aktiv ping som kollar om de sidor man följer är uppdaterade. Det fina med bloglines är att om den blogg man vill följa inte finns registrerad lägger man till den genom att skriva in URL till sidan. Jag tror att man kan dela med sig av sina favoriter mina finns t.ex. associerade med användarnamnet EmilV

Postat av: Emil Vinterhav juni 20, 2004 08:11 FM

Vi får hoppas att Weblogs kommer tillbaka så fort som möjligt. Angående Sweblogs pröva och maila igen. Min blogg kom ju med.

Forum fanns/finns på Sweblogs.

Annica

Postat av: Annica Tiger juni 20, 2004 05:51 FM

Har själv försökt komma med på Sweblogs, men min blog har heller inte tagits upp (förvisso bara en vecka gammal). Finns det andra svenska sidor motsvarande weblogs.se?

En funderingen: varför finns det inget aktivt blogg-forum för svenska bloggare där man kan diskutera just en fråga likt weblogs/sweblogs, MT, WP osv? Är sugen på att öppna upp en blogg-del på ett redan uppsatt IPB-forum. Kan det vara en idé?

Postat av: Striberger juni 19, 2004 10:50 EM

Sweblogs är långt ifrån nivån på weblogs. Inga av mina bloggar är till exempel godkända av sweblogs.
Jag tycker alla ska få vara med på en sådan uppdateringslista, inte bara de som listägarna gillar.

Postat av: Chadie juni 19, 2004 07:41 EM