« Bluesnarfing | Startsidan | Hårdporr i barnkammaren »

april 14, 2004

Storebror ser dig

Från Big-Brother-Bulletin.

KTH-debatt om "storebror" med rikspolischefen 22 april.

Välkommen till ett kostnadsfritt KTH-seminarium 22/4 om storebrorssamhället och övervakningsetik, med bl.a. rikspolischefen och Tekniska Högskolans rektor. Med debatt och frågestund. Nedan följer den officiella inbjudningstexten. Vidarebefordra gärna detta meddelande till andra.

STOREBROR SER DIG!

Känner du dig ÖVERVAKAD? På torget, i butiken, i taxibilen och på vägen kan det finnas en kamera som registrerar vad du gör eller hur du kör. Via dina betalkort noteras dina inköp när du handlar mat, sprit eller bensin. Dina mobilsamtal kan spåras, e-posten läsas av din arbetsgivare och dina Internetuppkopplingar kartläggas.

Samtidigt som övervakning blir en allt nödvändigare del för vår och samhällets säkerhet, gör den ibland ett ganska allvarligt i den personliga integriteten och är således en viktig demokratifråga, som ständigt måste diskuteras och prövas.

Vid denna debatt på KTH vill vi belysa den alltmer ökande övervakningen i samhället och konsekvenserna av denna för medborgarna. Både positiva och negativa aspekter av övervakning ska lyftas fram.

Debattpanel:
- Sten Heckscher, rikspolischef
- Pär Ström, IT-strateg och författare till boken "Övervakad"
- Sven-Ove Hansson, professor, samt doktoranderna Elin Palm och Anders Persson vid KTHs Filosofienhet som presenterar projektet "Övervakningsetik"

Moderator: KTH:s rektor Anders Flodström

Plats: Sal D1, Lindstedtsvägen 17, KTH (nära Östra station)

Datum och tid: Torsdagen den 22 april kl. 14.15 - ca 16.00

Gratis. Seminariet är kostnadsfritt.

Anmälan: Ingen föranmälan behövs. Det är bara att dyka upp.

Debatten arrangeras av KTHs forum Pro et Contra som är ett öppet debattforum om teknik och samhälle och vänder sig till KTHs studenter, personal och till allmänheten.

Postat av Annica Tiger april 14, 2004 06:32 EM

Kommentarer

Det var en viktig och bra information som du lämnar här, tycker jag! Om jag hade bott kvar i Sthlm så hade jag själv gått på detta! Debatten behövs verkligen.

Postat av: Carina april 14, 2004 11:24 EM