« Gym | Startsidan | Tipito »

mars 16, 2004

Nyhetsfreak

Jag är en nyhetsfreak. Jag ser på två eller fler nyhetssändingar per kväll, fick jag skulle jag se på fler. Men eftersom vi är två som bor med en TV får jag ta lite hänsyn :). Eller rättare sagt jag ids inte ta den konflikten. Kampen om fjärrkontrollen.

Jag läser minst två tidningar varje dag i pappersform och några till besöker jag på nätet. Men jag har börjat fundera på varför detta intresse är så starkt hos mig. Är det ett sätt för mig att försöka kontrollera en okontrollerbar värld? Förut var jag inte alls lika intresserad av nyheter, varken på TV eller i tidningar. Jag brydde mig inte.

Det är oftast bara eländes elände. Mord. Krig. Terrorism. Svält. Jordbävningar. Översvämningar. Kvällens femton minuters Aktuellt-sändning handlade om mordet på Anna Lind och det faktum att förövaren anses psykiskt friskt. Mordet på de två sjuttonåriga flickorna (det som hände när jag var i Thailand) togs upp, i rättegången nekar den ene killen fortfarande till allt. Mordet på de två kvinnorna på behandlingshemmet i går togs även det upp. Ett hus i Ryssland kollapsade inatt och det saknas fortfarande människor, som förmodligen ligger i husresterna. Terrordådet i Madrid var också på tapeten. Har jag missat något?

Varför är bara nyheter negativa? Det måste finnas positiva nyheter att ta upp? Eller försvinner de i mängden? Det enda positiva jag kunde se i dag var att det i söder blir sol och varmt i morgon. Grattis till er i Skåne med omnejd. Här kommer det fortfarande att vara grått och lite regn.

BTW - bonusurlar för dig som orkade läsa ända hit :).

En del nyheter är inte alltid sanna.
Vem minns inte Bonsai Kittens?
Som visade sig vara ett s.k hoax.
Här kan du hitta många fler.

// Annica Tiger

Postat av Annica Tiger mars 16, 2004 06:39 EM

Kommentarer

Antagligen.. Har man herr Freud som actionfigur så blir man påverkad. :)

Postat av: Mats Andersson mars 17, 2004 08:29 EM

Till Mats - en Freudiansk felläsning kanske?

Till Daniel - organisera ett oorganiserat kaos?

Till Jontas - *kram*

Annica

Postat av: Annica mars 17, 2004 07:55 FM

Jaha. Anledningen till att jag följer så mycket? Samhällsengagemang där kunskap fås genom att följa omvärlden.

Postat av: Jontas mars 16, 2004 09:10 EM

Jag läser nyheter på text-tv (två olika), nätet (minst fyra) samt GP i pappersupplaga. På tv ser jag Aktuellt och Rapport samt tittar på Västnytt och lokalnyheterna på TV4. Ibland lyssnar jag på ekot över nätet eller tittar på Sydnytt över nätet. Utöver detta läser jag nischade Dagens medicin i pappersform samt "Fackliga nyheter" på nätet. Det enda i detta som jag fullständigt ignorerar är sport. Även jag har gränser och vill inte framstå som fåne. *ähum*

Postat av: Jontas mars 16, 2004 09:08 EM

"bonusurlar" läste jag som "bonnlurkar". Inte en glad nyhet kanske, men ett litet leende? :)

Postat av: Mats Andersson mars 16, 2004 08:46 EM

Annica > Den tanken har jag aldrig fått faktiskt. När stressen i mitt liv avtar lite till helgen så ska jag lägga mig i ett hett bad och fundera. Det måste ju finnas en simpel förklaring. Du då? Hur är det med ditt behov?

Postat av: Daniel Olovsson mars 16, 2004 07:24 EM

Då slår du mig med hästlängder. Har du funderat på varför du är så nyhetsintresserad?

Annica

Postat av: Annica Tiger mars 16, 2004 06:49 EM

Aftonbladet, Expressen, IDG, Text-TV och gud vet vad mer i bloggform konsumeras av mina ögon och öron varje dag. Fick en ny tv idag så mer Text-TV lär det bli. Men vad jag saknar är ett forum; stort och klart aktivare än Orkut. Sen är mitt liv komplett.

Postat av: Daniel Olovsson mars 16, 2004 06:42 EM