« Surfa svart | Startsidan | E-post på vift »

januari 12, 2004

Skjutglada

Det skjuts alldeles för mycket i Sverige. Nuförtiden. En del hävdar att det är tvärtom, men det är nog mer på skämt. Hoppas jag. Jag tycker det känns otryggt när allt fler verkar ha tillgång till skjutvapen. Jag tror inte att alla förstår vilken skada och framförallt vilken potentiell fara det är för andra att de beväpnar sig, lagligt eller olagligt. Ett urartat slagsmål, en fylla, en snedtändning kan bli så oerhört katastrofal om ett vapen finns lättillgängligt till hands.

Jag minns när jag var och provade på pistolskytte för ett tag sedan. Jag blev enormt rädd och fruktansvärt osäker när jag stod med en revolver i handen, trots att den var oladdad. Dessa känslor som dessa vapen väckte inombords förvånade mig. Jag kände direkt att det var nog inte någon sport för mig. Döden var för närvarande, för påträngande. Ett handhavandefel – och skulle inte längre vara någon lek. Det låter antagligen fånigt. Det är antagligen fånigt. Men det var så det kändes. Jag har för stor respekt för dödliga vapen. Kalla mig feg eller vad som helst. Men skjutvapen tycker jag inte om. Nu vet jag det. Sedan må släkten innehålla hur mycket jägare och pistolskyttar som helst.

Helgens facit. Berusad avvisad kroggäst återvänder och skjuter mot gäster och ordningsvakter. Villafest slutar i att en av gästerna skjuts och en annan knivskärs. En "sektliknande" utbrytarfilial av Filadelfia utsätts för ett mordförsök och en dödsskjutning. Detta bara under en helg. Ser man på hela året är det skrämmande siffror. Svartsjukedraman. Bråk som urartar. Hämndaktioner. Kriminalitet. Det händer numera så ofta nästan att man knappt reagerar längre. Det börjar bli lite som i USA, det förlovade landet när det gäller vapenliberalism. Där är det en demokratisk rättighet att få vara beväpnad. Det blir som en nedåtgående spiral. Är alla beväpnade, måste alla vara beväpnade – för att skydda sig mot alla andra som är beväpnade.

// Annica Tiger

Postat av Annica Tiger januari 12, 2004 07:11 FM

Kommentarer

Ja det instämmer jag i av hela hjärtat.
Låt oss beväpna oss med tålamod, överseende, och kärlek och göra världen till en bättre plats att leva på.

Postat av: Michaela maj 26, 2004 12:02 EM

Att vara beväpnad innebär inte alltid att man har skjutvapen, man kan vara beväpnad med tålamod till exempel eller ett avväpnande leende. :-) Eller ha en annan sorts vapenrustning som skydd.

Efesierbrevet 6:10 Till sist, bli starka i Herren och i hans väldiga kraft. 11 Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp. 12 Ty vi strider inte mot kött och blod utan mot furstar och väldigheter och världshärskare här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarna. 13 Tag därför på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot på den onda dagen och behålla fältet, sedan ni fullgjort allt. 14 Stå alltså fasta, spänn på er sanningen som bälte kring era höfter och kläd er i rättfärdighetens pansar 15 och sätt som skor på era fötter den beredskap som fridens evangelium ger. 16 Tag dessutom trons sköld. Med den kan ni släcka den ondes alla brinnande pilar. 17 Tag emot frälsningens hjälm och Andens svärd som är Guds ord. 18 Gör detta under ständig åkallan och bön och bed alltid i Anden. Vaka därför och håll ut i bön för alla de heliga. 19 Bed också för mig, att ordet ges åt mig när jag öppnar min mun, så att jag frimodigt gör evangeliets hemlighet känd. 20 För dess skull är jag ett sändebud i bojor. Bed att jag predikar det så öppet och fritt som jag bör.

Helgens facit. Nyfrälst vittnar för sina kamrater och 3 stycken ger sina liv till Jesus. Alkoholiserad man tar emot Jesus och får sitt liv förvandlat. Kvinna som tidigare försökt ta sitt liv säger nu "Jag är kär i livet" sedan hon tagit emot Jesus som sin frälsare. Soldader döpta på krigsfartyget "USS Charter Hall" för att de har blivit frälsta. 19.000 studenter på missionskonferensen Urbana 03 fick var sitt Nya Testemente med sig hem. Det blir en uppåtstigande spiral. Alla är beväpnade med kärlek och behöver inte skydda sig mot alla andra som är beväpnade med kärlek.

Postat av: Leif januari 16, 2004 03:56 EM